PODCAST: Ville du lade Amazon overtage dit private netværk? Tesla vil gøre elbiler billigere

25. september 2020 kl. 13:221
PODCAST: Ville du lade Amazon overtage dit private netværk? Tesla vil gøre elbiler billigere
Illustration: Ingeniøren.
Ny mesh-baseret netværksprotokol fra Amazon skal forbinde smart home-enheder med naboens. Endnu mere effektive batterier skal gøre Teslaer billigere. Britiske psykologer vil teste dyrs kognitive evner med tricks og teknikker fra tryllekunstnernes verden.
Artiklen er ældre end 30 dage

Remote video URL

 

Transformator

Podcasten fra Teknologiens Mediehus sætter strøm til ugens største nyheder inden for teknologi, forskning og naturvidenskab og analyserer de svingninger, der på godt og ondt transformerer verden og vores samfund.

Vært: Henrik Heide

Illustration: Lasse G. Jensen.

Medvirkende: Bjørn Godske, Laurids Hovgaard, Jens Ramskov og Trine Reitz Bjerregaard

Abonnér på Transformator:
Følg i iTunes

På mobilen: Søg på Ingeniøren i din podcast-app.
På iPhone er podcast-appen indbygget. Har du en Android-telefon, kan du finde podcast-apps i Google Play. F.eks. kan du benytte denne gratis app.

Denne uges Transformator handler først om elbiler. For selvom der var forventet store nyheder, da Elon Musk for nylig inviterede til ‘Battery Day’, handlede det mest om et helt nyt batteridesign med en volumen næsten seks gange større end den type battericeller, Tesla lige nu bruger i model, og 54 pct. større energitæthed.

Sidewalk hedder en ny mest-baseret netværksprotokol, som detailhandelsgiganten Amazon netop har lanceret. Det skal forbinde smart home-enheder, f.eks. kameraer, dørklokker, lys og højtalere, med naboens og resten af villavejens smart home-enheder. Og forsyne Amazon om data, hvilket giver sikkerhedseksperter dybe rynker.

Vanishing ball hedder et ældgammelt trick, hvor tryllekunstneren kaster en bold i vejret to gange og griber den igen. Men tredje gang han bevæger hånden til kast, er der ingen bold. Men hvordan virker sådan et trick på dyr? Det er en af måderne, britiske forskere vil undersøge de kognitive evner hos dyr.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Selvom medierne i disse dage svømmer over med historier om sexchikane og sexisme i hverdagen, er det et problem i mange brancher – og teknologibranchen er ingen undtagelse. praktikanter, studentermedhjælpere og trainees er særligt udsatte, fremhæver Ingeniørens chefredaktør Trine Reitz Bjerregaard i ugens lederartikel.

Links

Nogle artikler kræver abonnement eller er muligvis endnu ikke online

Læs også: Nyt smart home-netværk forbinder dit hjem med naboernes

Læs også: Leder: #youtoo - også i teknologibranchen ser vi sexisme

Artiklen fortsætter efter annoncen

Læs også: PODCAST: Ingeniør udfordrer management-bullshit

Link Illustration: MI Grafik.

Du kan finde flere podcasts på vores fokusside

1 kommentar.  Hop til debatten

Fortsæt din læsning

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
29. september 2020 kl. 15:38

Ja tak til informativ jornaistik der på en enkel måde formidler hvad Tesla's battery day får af betyding fremover. Og hvad de faktisk præsenterede på battery day
Jeg kan anbefale bla følgende kilder til i dybten forstå Tesla og den mision de er på !

Det er sørgeligt at opleve hvordan danske jornelister IKKE evner at beskrive den disroptien som elbiler er på vej med at lave på transportområdet. Denne uvidenhed der er blant mange danskere ( også blant politikker og såkaldte eksperter ) gør at vi får en ønødig forsikelse på en omstilling til et elsamfund 2.0 .

P2X og ICE bil lobbyister har derved alt for let ved at sætte en snæver dagsorden som ikke fremmer en hurtig omstilling. Vi har jo behov for handling der reelt reducere co2 udleingen NU , ikke i + 2030 DK skulle have været et foregangsland der skulle have vist at et moderne velfærdssamfund kan have en høj levestandart også med en 70 % reduktion i co2 , i stedet er vi ved at være et af de lande der er mest fodslæbende efter min meing.

Samdy Monro : ( Anelyse af struktur / opbyging af bil / batteri mv) https://www.youtube.com/watch?v=G_yp1jJMDPg&t=0sThe Limiting Factor : Batteri struktur: https://www.youtube.com/channel/UCIFn7ONIJHyC-lMnb7Fm_jwTesla dayly : Daglig korte indlæg om Tesla . Valid info der når langt over wall street nivo.https://www.youtube.com/results?search_query=tesla+daily+