PODCAST: Vi kigger i krystalkuglen på det nye årti

 

I denne uges Transformator tager vi krystalkuglen ned fra hylden, støver den af og beder Ingeniørens tendensredaktør og tre fagjournalister om at give deres bud på, hvilke tendenser inden for den teknologiske udvikling, der vil tage fart i det kommende år. Og vi stiller Thomas Djursing spørgsmålet: Hvorfor er det så svært at spå om fremtiden – hvilket mange har brændt fingrene på tidligere.

Først handler det om vejtransport, hvor Bjørn Godske spår om udviklingen inden for elbiler, selvkørende biler og brintbiler.

Dernæst energiområdet, hvor Sanne Wittrup forudser, at hotte emner bliver ‘power-to-x’, altså konvertering af grøn strøm til brint, methanol eller ammoniak; integration af de grønne brændsler inden for industri og transport; det voksende behov for transportveje for grøn energi i systemet samt en fortsat diskussion om biomasse: Er det nu så bæredygtigt?

Inden for byggeriet ser Ulrik Andersen vigtige tendenser inden for bæredygtighed, hvor man i udlandet begynder at indføre bæredygtighedsklasser; energirenovering, hvor Danmark paradoksalt nok har droslet ned; indeklimaproblemer på bl.a. skoler; nye byggematerialer og nye værktøjer til effektivisering af byggeriet.

Links

Fik du hørt: PODCAST: Ure og biler ringer forgæves til 112. Radon i mange nye huse

Du kan finde flere podcasts på vores fokusside

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Tjo ... synes IDA og ING har tendens til at fokusere på KBH området ...

F.eks dette https://static1.squarespace.com/static/57a...

Kattegat vil betyde noget for hele DK - 3. Limfjord for en landsdel ..... - og mere moderne tog udvikles i Kina, men denne udvikling er ikke i fokus i DK, samtidigt med skandalerne hober sig op inden for jernbanetog i DK ....

Det bør kunne gøres bedre .....

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten