PODCAST: Ure og biler ringer forgæves til 112. Radon i mange nye huse

 

I denne uges Transformator tager vi et smugkig under juletræet, hvor der i mange tilfælde i år vil befinde sig et smartwatch, der ifølge reklamerne selv kan ringe 112, hvis dit hjerte går i stå. Og i garagen, hvor din bil måske har en nødknap, der også kan tilkalde hjælp i tilfælde af en ulykke. Problemet er bare, at alarmcentralerne slet ikke er klar til at håndtere disse nye typer opkald.

Jorden under dit hus kan med en vis sandsynlighed indeholde den giftige og kræftfremkaldende gasart radon, og derfor skal nye huse bygges på en måde, så den ikke trænger ind i boligen. Men ifølge ny undersøgelse, som Statens Byggeforskningsinstitut på Aalborg Universitet (SBi) har lavet i samarbejde med Videncentret Bolius, lever 11 procent af nybyggede huse ikke op til grænseværdien.

Det kommende Cybersikkerhedsråd bliver det 18. i rækken af offentlige instanser, der har til opgave i en eller anden grad for at højne it- og datasikkerhed i Danmark for offentlige midler. Derfor er der brug for en solid forårsoprydning, som konsoliderer og samordner de alt for mange råd og enheder, der indsamler den samme viden parallelt, lyder det i ugens lederartikel.

Links

Fik du hørt: PODCAST: Vi ser på produktion af elbiler, mens danskerne køber benzinslugere

Du kan finde flere podcasts på vores fokusside