PODCAST: Umuligt at kende forskel - AI bringer stemmer til live

3. september 2021 kl. 12:59
PODCAST: Umuligt at kende forskel - AI bringer stemmer til live
Illustration: Ingeniøren.
Selvom skuespilleren Val Kilmer mistede evnen til at tale, da han i 2014 blev behandlet for cancer i halsen, medvirker han fortsat i film, hvor han taler med en stemme genereret af en kunstig intelligens. Hvordan begrænser vi CO2-udslippet, når der på kloden bygges 50.000 boliger om dagen?
Artiklen er ældre end 30 dage

Remote video URL

 

Transformator

Podcasten fra Teknologiens Mediehus sætter strøm til ugens største nyheder inden for teknologi, forskning og naturvidenskab og analyserer de svingninger, der på godt og ondt transformerer verden og vores samfund.

Vært: Henrik Heide

Illustration: Lasse G. Jensen.

Medvirkende: Magnus Boye og Ulrik Andersen

Abonnér på Transformator:
Følg i iTunes

På mobilen: Søg på Ingeniøren i din podcast-app.
På iPhone er podcast-appen indbygget. Har du en Android-telefon, kan du finde podcast-apps i Google Play. F.eks. kan du benytte denne gratis app.

I denne uges Transformator kan du høre, hvordan den amerikanske skuespiller Val Kilmer, som vi bl.a. kender som piloten ‘Iceman’ fra Top Gun, lyder efter at han har fået genskabt sin stemme ved hjælp af kunstig intelligens. Kilmer mistede sin stemme efter en kræftoperation i halsen i 2014, men kan med sin nye ‘gamle’ stemme stadig indspille film. Men AI-teknologien rejser også etiske problemstillinger.

Frem mod 2050 vil der verden over blive opført boliger med et areal svarende til den samlede danske bygningsbestand – hver ottende uge. Det samlede etageareal i verden ventes dermed at stige med 75 procent i den næste 29 år, og da cement indgår i det meste byggeri, skal der ske noget med byggeteknologierne, hvis vi skal have nogen chance for at nå klimamålene. Heldigvis er der nye teknologier på vej og gamle ingeniørfif, der kan genoplives.

Links

Læs også: Energiagentur: Næsten alle cementfabrikker skal indfange CO2

Læs også: PODCAST: Skal de transeuropæiske tog på skinner igen?

Artiklen fortsætter efter annoncen

Du kan finde flere podcasts på vores fokusside

Link Illustration: MI Grafik.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger