PODCAST: Den store tabel: Hvad koster en motorvej i virkeligheden?

 

I denne uges Transformator handler det først om de grønne ambitioner i Klimaloven, som inden for transportområdet skal føre til, at hensyn til klima og miljø skal veje tungere i de modeller, man bruger til at regne sig frem til de samfundsøkonomiske gevinster ved at bygge eksempelvis en motorvej eller en ny jernbane. Vi ser nærmere på, hvordan regnestykket egentlig ser ud i dag, og hvilke håndtag regeringen har at skrue på.

Europa er gået bag af dansen, når det handler om at præge udviklingen af kunstig intelligens. Det vil EU-Kommissionen rette op på, og i et nyt whitepaper præsenteres en strategi for, hvordan man kan kickstarte udvikling og brug af AI-løsninger i Europa. Det gælder bl.a. om at udnytte de de særlige forcer, som landene i unionen har – ikke mindst de store databaser med sundhedsdata af meget høj kvalitet.

Ugens holdning handler om skandalen fra Køge, hvor en far via kommunikationsplatformen Aula fik adgang til sin den hemmelige adresse, hvor hans datter er anbragt hos plejeforældre. Ingeniørens lederskribent, Henning Mølsted, ser det som et eksempel på, at it-systemer ikke designes, så de gør det svært for medarbejdere at begå menneskelige fejl.

Links

Fik du hørt: PODCAST: Mangel på ladestandere bremser elbiler

Du kan finde flere podcasts på vores fokusside

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Vi er mange der er, og hele tidenhar været, uforstående over den DATAHØST der sker af UBRUGELIGE date der skal løse dt projekt der skal løses. På offentlige sider skal vi svare på MANGE tåbelige og ubrugelige data , HVIS VI ER LOVLYDIGE borgere. EKS. hvorfor skal DSB vide hvem der køber billetter. Det behøvede de ikke for bare få år siden! O.S.V. O.S.V. få GDPR TIL AT VIRKE RIGTIGT.

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten