PODCAST: Stemmestyrede assistenter sladrer. Danmark mangler en klimaplan

 

I denne uges Transformator handler det først om de stemmestyrede assistenter som Siri, Alexa og Cortana. Vi er alle er med til at lære dem at genkende tale, mens vi bruger dem, og dermed forærer vi vores stemmedata til de store it-selskaber som Google, Amazon og Microsoft. Et alternativ er projektet Common Voice, som Mozilla står bag. Det er et forsøg på at crowdsource en database med stemmedata.

Hvad byder man uønskede gæster? Bodil, Urd, Egon, Ingolf eller Allan vil man nok helst barrikadere sig mod med sandsække eller et højt dige – navnlig hvis man bor i områder som Jyllinge Nordmark, hvor den slags storme får fjorden til at stige og kigge indenfor i stuen. Er det en kyst- og klimaplan, vi har brug for, hvis man skal komme igennem med diger på de truede områder, hvor naboerne ikke kan blive enige?

Ugens holdning kommer fra Ingeniørens lederartikel, som stikker til regeringen for at komme med udmeldinger om plastposer og papemballage til tandpasta, mens vi efter 77 dage stadig venter på et udspil til en reel reform af klima- og energipolitikken.

Links

Du kan finde flere podcasts på vores fokusside