Podcast-special: Er livets opståen blot en konsekvens af termodynamik?
more_vert
close
close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Podcast-special: Er livets opståen blot en konsekvens af termodynamik?

Illustration: Nanna Skytte

Vært: Anders Høeg Nissen, PodLAB

Medvirkende: Jens Ramskov

I denne specialudgave af Transformator handler det om livets opståen. Liv kræver energi, men er det energien der skaber livet? Det spørgsmål rejser den amerikanske fysiker Jeremy England fra MIT, som på få år er blevet kendt for sin forskning i livets oprindelse og evolution ud fra termodynamiske begreber: »Hvis man begynder med et tilfældigt udvalg af atomer og lyser på dem gennem lang tid, skal man ikke blive overrasket over at få en plante,« siger han.

Læs artiklen fra magasinet Året Rundt: Energien bød sig til – og der blev liv

Hør tidligere afsnit af Transformator HER

Eller besøg vores podcast-fokus, hvor du finder flere podcast

Det er den samme hårdnakkede overtro, at det levende, er noget skabt, men det kan ikke være mere forkert, det Levende har altid været, det Levende har altid haft Bevidsthed.
Det Levende, har altid været det samme, Bevidsthed er altid underkastet udvikling.
Alt det skabte, relaterer til evige evner og skabelses-principper, der ikke i sig selv er skabt, men er grundlaget for bevægelses-princippet, der er bærer af den virkelige illusion, Vi kalder bevægelse, og som er al stofs ur-stof.
Al skabelse, er Bevægelse, Det Levende, er ikke Bevægelse.

  • 0
  • 16