Podcast special: Deepfake-videoer kan få hvem som helst til at sige hvad som helst

9. januar 2020 kl. 09:34
Podcast special: Deepfake-videoer kan få hvem som helst til at sige hvad som helst
Illustration: Ingeniøren.
Om kort tid bliver det umuligt at skelne deepfake-videoer genereret med kunstig intelligens fra den ægte vare. Det udfordrer vores kritiske sans, når nogen vil påvirke opinionen, men rummer også en fare for, at vi ikke længere stoler på fakta.
Artiklen er ældre end 30 dage

Remote video URL

 

Transformator

Podcasten fra Teknologiens Mediehus sætter strøm til ugens største nyheder inden for teknologi, forskning og naturvidenskab og analyserer de svingninger, der på godt og ondt transformerer verden og vores samfund.

Vært: Henrik Heide

Illustration: Lasse G. Jensen.

Medvirkende: Magnus Boye

Abonnér på Transformator:
Følg i iTunes

På mobilen: Søg på Ingeniøren i din podcast-app.
På iPhone er podcast-appen indbygget. Har du en Android-telefon, kan du finde podcast-apps i Google Play. F.eks. kan du benytte denne gratis app.

I denne specialudgave af Transformator ser vi nærmere på kunstig intelligens og de mere suspekte muligheder, teknologien giver for at skabe falske videoklip med f.eks. politikere. Videoer, der kan påvirke opinionen f.eks. i en valgkamp, og som det ofte kan være for sent at dementere bagefter, når ‘skaden’ er sket. Og inden længe vil det endda ifølge eksperter være umuligt at afgøre, om et klip er ægte eller falsk. Og hvad kan vi så tro på?

Udviklingen i AI-teknologien er også kommet så langt, at software selv kan skrive tekster, der i nogle tilfælde kan være svære at skelne fra menneskeskrevne, generere ‘nye’ ansigter af personer, der slet ikke findes, eller efterligne menneskestemmer, hvilket også kan bruges til svindel via telefon.

I studiet har vi besøg af journalist Magnus Boye, som har skrevet om kunstig intelligens og deepfake i Ingeniørens magasin Året Rundt 2019. Hen over jul og nytår bringer vi i en stribe specialudgaver interviews med journalisterne bag et udvalg af artiklerne fra magasinet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Læs artiklen fra magasinet Året Rundt: (kræver abonnement)

Fik du hørt:

Læs også: Podcast special: Nyt syn på neandertalerne: De lignede os meget

Læs også: Podcast-special: Hvordan forsvarer vi os mod dronerne?

Artiklen fortsætter efter annoncen

Læs også: Podcast-special: Her er det vigtigste danske forskningsresultat i 2019

Link Illustration: MI Grafik.

Du kan finde flere podcasts på vores fokusside

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger