PODCAST: Sådan kunne vi genbruge kemikalier, der i dag brændes af

 

I denne uges Transformator handler det først om de tonsvis af opløsningsmidler, syrer og baser, som industrien hvert år sender til forbrænding, selvom meget af det sagtens kunne genanvendes. En projektgruppe støtte af Miljø- og Fødevareministeriet arbejder med, hvordan det skal ske.

Dernæst bladrer vi lidt i datavirksomhedernes forbryderalbum og kigger på en række af skandaler, hvor brugere af sociale medier og andre tjenester er blevet franarret deres data. For brugerdata er dyrebare, både for dig og virksomhederne.

I Teknologiens Mediehus er vi også interesseret i at kende brugerne rigtigt godt, så vi kan give dem indhold, der passer til netop dem. Men i modsætning til klassens slemme drenge har mediehuset et mål om at være Danmarks mest transparente, når det gælder brugerdata.

Ugens holdning handler om ytringsfrihed for klimaskeptikere og andre debattører, der vedblivende betvivler almindeligt vedtagne fakta. I Australien har et forskningsmedie lukket debatspalterne for dem, men det er en forkert vej at gå, mener Ingeniørens chefredaktør.

Links

Du kan finde flere podcasts på vores fokusside