PODCAST Sådan forbereder Andreas Mogensen sig på et halvt år i rummet
Podcasten fra Teknologiens Mediehus sætter strøm til ugens største nyheder inden for teknologi, forskning og naturvidenskab og analyserer de svingninger, der på godt og ondt transformerer verden og vores samfund. Vært: Henrik Heide Medvirkende: Andreas Mogensen, astronaut, ESA, Simon Freiesleben og Liv Bjerg Lillevang. Klip: Søren Rask Petersen Abonnér på Transformator: På mobilen: Søg på Transformator i din podcast-app.
Transformator
Følg i iTunes
Følg på Spotify
På iPhone er podcast-appen indbygget. Har du en Android-telefon, kan du finde podcast-apps i Google Play. F.eks. kan du benytte denne gratis app.
I denne uges Transformator kan du høre, hvor godt man holder sig fast på en rumvandring. Den danske astronaut Andreas Mogensen fortæller fra Nasa i Houston om sine forberedelser til det halve år på Den Internationale Rumstation. Interviewet er et uddrag af en længere videosnak. Se Andreas Mogensen fortælle HER.
Møjsommeligt sorterer vi hver dag mælkekartoner og plastemballage i særlige affaldsspande. Men kunne man ikke lige så godt gå tilbage til at smide det hele i samme bøtte som restaffaldet og køre affaldet til et anlæg, hvor en maskine klarer sorteringsarbejdet for os? Jo, det er faktisk mindst lige så godt, i hvert fald for plastens vedkommende, ifølge en ny faglig vurdering fra Miljøstyrelsen, som giver grønt lys til ti fynske kommuner.
Det vil både få gavnlige og skadelige følger for agerbruget og skovbruget, at vi brænder kul af, forudsagde den svenske kemiker og nobelprismodtager Svante Arhenius så tidligt som for 103 år siden. Alligevel skulle vi helst frem til hovedrapporten fra FN’s klimapanel i august 2021, før internationale klimaforskere og deres klimamodeller kunne fastslå med sikkerhed, at den globale opvarmning er menneskeskabt.
Links
*
Læs også: Andreas Mogensen træner intenst til mission: 'Hjernen skriger, at giver du slip, falder du ned'
*
Læs også: Solen står op 16 gange i døgnet på ISS: Andreas Mogensen skal sove med dansk månelampe
*
Læs også: Klimamodellernes over 100-årige historie: Nu kan vi regne ud, hvem der har ansvaret
Læs også: PODCAST Sådan sætter man strøm til Bornholm, når kablet til Sverige svigter
Du kan finde flere episoder af podcasten HER
