PODCAST Så nemt er det at lave fake fotos med AI – men etiske dilemmaer hober sig op

11. november 2022 kl. 13:10
PODCAST Så nemt er det at lave fake fotos med AI – men etiske dilemmaer hober sig op
Illustration: Ingeniøren.
Nu kan vi alle skabe billeder af alt blot ved at skrive, hvad vi vil se. En kunstig intelligens udviklet med lynets hast klarer resten. I ugens Transformator runder vi også de fjernstyrede sejlende droner, som angreb russiske flådefartøjer.
Artiklen er ældre end 30 dage

Remote video URL

 

Transformator

Podcasten fra Teknologiens Mediehus sætter strøm til ugens største nyheder inden for teknologi, forskning og naturvidenskab og analyserer de svingninger, der på godt og ondt transformerer verden og vores samfund.

Vært: Henrik Heide

Illustration: Cecilie Bach.

Medvirkende: Therese Moreau og Thomas Djursing

Klip: Søren Rask Petersen

Abonnér på Transformator:
Følg i iTunes
Følg på Spotify

På mobilen: Søg på Transformator i din podcast-app.
På iPhone er podcast-appen indbygget. Har du en Android-telefon, kan du finde podcast-apps i Google Play. F.eks. kan du benytte denne gratis app.

I denne uges Transformator skal det først handle om billeder skabt af kunstig intelligens, som vi nu alle kan eksperimentere med at generere ud fra nogle få stikord om, hvad det skal indeholde. Det kunne for eksempel være »journalist making podcast«. Resultatet fremstillet med OpenAI’s tekst-til-billede-generator, Dall·E kan ses nedenfor.

Ret sjovt og fuld af muligheder, ikke mindst når teknologien formentlig inden længe også åbner mulighed for at generere AI-skabte levende billeder. Men samtidig åbner der sig stribevis af etiske dilemmaer – foruden spørgsmål om ophavsret m.v. Eksempelvis er det nu let som ingenting at fremstille såkaldte deepfake, altså billeder af kendte personer i sammenhænge, der er falske og måske krænkende, men som kan se ganske overbevisende ud.

Vi skal også runde de fjernstyrede droner, som det tilsyneladende lykkedes ukrainerne at sejle ind i Sevastopol havn, hvor de torpedere en række russiske orlogsfartøjer. Ifølge billeder af en strandet drone havde de vandscooter-motor og Starlink-antenne.

Links

Læs også: Vandscooter-motor og Starlink-antenne: Fjernstyrede dronebåde angriber russisk flåde

Illustration: DALL·E / Henrik Heide.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Læs også: PODCAST Styrelse: Stop nu al den digitalisering

Du kan finde flere episoder af podcasten HER

Link Illustration: MI Grafik.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger