PODCAST: Det meste plast brændes af eller downcycles

 

I denne uges Transformator ser vi nærmere på det plastaffald, som mange danskere troligt sorterer fra husholdningsaffaldet. Det er så svært at genanvende, at selv det nordjyske affaldsselskab Reno-Nord, som har Danmarks største og mest automatiserede sorteringsanlæg må brænde to tredjedele plastaffaldet.

Efter den skuffende melding skal vi have tre positive nyheder fra teknologiens verden. Først om datatransmission med lyd, som er et smart alternativ til at forbinde din bærbare computer med en ny printer eller gennemføre trådløse betalinger med en smartphone, der ikke er forbundet med internettet,

Dernæst fortæller vi om, hvordan en danskudviklet spilsoftware, spilmotoren Unity fra Unity Technologies, nu er taget i brug af f.eks. den svenske bilproducent Volvo, der kombinerer den med et highend virtual reality-headset for at teste, hvordan et nyt sikkerhedssystem reagerer, når f.eks. en stor elg går ud foran bilen på en regnvåd kørebane i tåge.

Den tredje nyhed kommer fra den britiske opstartsvirksomhed Gravitricity, der vil lagre vedvarende energi ved at hæve og sænke vægte på op mod 12.000 ton i tomme mineskakte.

Til slut runder vi it-problemerne i Skat, som tilsyneladende ingen ende vil tage. I denne uge måtte skatteminister Morten Bødskov (S) med dyster mine fortælle om, hvordan nye it-problemer udskyder det kommende boligskattesystem tre år.

Links

Du kan finde flere podcasts på vores fokusside