PODCAST: Klodens befolkning vokser – hvilket land bliver størst?

 

Overbefolkning er det første emne i ugens Transformator, for hvor vi i dag er 7,8 milliarder mennesker på kloden, spår prognoserne, at vi når op på mellem 9 og 11 milliarder, inden befolkningstallet topper mod slutningen af dette århundrede. Mens der hvert år bliver 30 millioner flere indbyggere på det afrikanske kontinent, vil den den lave fødselsrate i f.eks. Europa, Kina, Japan og Sydkorea til gengæld betyde op mod en halvering af befolkningen. Der er altså store demografiske omvæltninger i vente, hvilket kan føre til knaphed på ressourcer i Afrika og dermed endnu større migration.

Brint – og hvor giver det mening, er det andet emne i podcasten. Danske virksomheder er med i kapløbet om at opskalere produktionen af grøn brint for at få prisen banket i bund, men skal vi så til at køre i brintbiler, eller giver det grønne brændstof mere mening på fly, færger eller i lastbiler?

Links

Nogle artikler kræver abonnement og er muligvis endnu ikke online

Fik du hørt: Højt at flyve i podcasten: Liv på fjerne planeter og hypersoniske missiler

Du kan finde flere podcasts på vores fokusside

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

I den ovennævnte artikel i Weekendavisen stilles spørgsmålet om en befolkningsnedgang vil medføre at der kommer for få nye ideer. Jeg har for mange år siden set noget lignende i et amerikansk skrift, men det virker meget spekulativ.t., selvom det er en simpel forestilling. Jo flere mennesker, desto flere ideer og desto flere log bedre løsninger på alverdens problemer. I sagens natur er der dog intet bud på hvori disse løsninger kunne bestå. Heller ikke mange overvejelser om det mon stemmer med erfaringen.

  • 3
  • 2

Medmindre du slet ikke læste artiklen, eller totalt misforstod den, forstår jeg ikke din pointe, Hans Jørgen?

Jeg læste oplægget og jan henrik wegeners bemærkning, som jeg citerer. Det er hvad jeg efterfølgende reflekterer på.

Man beskriver at befolkningstallet stiger i mange år endnu, og at der er større mulighed for at alle disse mennesker kan få flere ideer end færre ditto.

Min pointe er selvsagt at det måske er en bedre ide at nøjes med færre ideer, hvis vi til gengæld kan klare os med færre mennesker på jorden.

Hvad er der at misforstå?

  • 3
  • 8

De, der fremturer med at væsten i procent er faldende, ser bekvemt bort fra "hovedstolen" hvoraf den procentvise tilvækst beregnes.

De fleste shithole countries ville stadig være stærk overbefolkede med halveret befolkningstal, som de havde for 25-30 år siden.

Reagens uhellige alliance med de hellige sataner i 1980'erne, der var imod seksualundervisning , prævention og abort i USA, og derfor var imod at USA gav penge til FN til formålet, gjorde at FN's arbejde med familieplanlægning i U-landene blev svækket, og nu er det fuldstændigt tabu at mene at mennesker ikke skal sætte flere børn i verden end de kan brødføde og deres EGNE lande skaffe arbejde til.

  • 1
  • 1
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten