PODCAST: Industriens fremtid når coronaen har forladt os

 

I denne uges Transformator skal vi først stifte bekendtskab med udviklingsvirksomheden Is It a Bird, som har prøvet at få det bedste ud af en situation, hvor de sædvanlige opgaver er lukket ned, til at bygge platformen Jælp, hvor frivillige raske personer kan melde sig som hjælpere og købe ind eller lufte hund for coronasmittede eller andre, der har behov for hjælp for at få dagligdagen til at fungere.

I det hele taget har corona-krisen givet kreativiteten vinger i mange danske produktionsvirksomheder. Bryggerier og benzinselskaber omstiller sig til at producere håndsprit, og 3D-print-firmaer lægger deres kode til ansigtsvisirer ud til fri afbenyttelse. Vi ser på, hvilken læring der er at drage af den usædvanlige situation.

Men der er også træk ved myndighedernes håndtering af situationen, der kalder på kritik. I ugens lederartikel i Ingeniøren betegner chefredaktør Trine Reitz Bjerregaard det danske beredskab som ikke godt nok beredt – til trods for at en pandemi, som den vi står i nu, har været forudset fra flere kanter i årevis.

Links

Fik du hørt: Ugens podcast: Corona betyder fart på hjemmearbejdet og bremser på industrien

Du kan finde flere podcasts på vores fokusside