PODCAST: Hvorfor i alverden skal vi flyve grønt i Danmark?

7. januar 2022 kl. 12:54
PODCAST: Hvorfor i alverden skal vi flyve grønt i Danmark?
Illustration: Ingeniøren.
Allerede i 2025 skal vi kunne flyve ‘grønt’ på en indenrigsrute i Danmark, lover statsministeren. Men giver det overhovedet mening – og med hvilken teknologi? Vi afsøger mulighederne i ugens podcast.
Artiklen er ældre end 30 dage

Remote video URL

 

Transformator

Podcasten fra Teknologiens Mediehus sætter strøm til ugens største nyheder inden for teknologi, forskning og naturvidenskab og analyserer de svingninger, der på godt og ondt transformerer verden og vores samfund.

Vært: Henrik Heide

Illustration: Lasse G. Jensen.

Medvirkende: Bjørn Godske, Andreas Lindqvist og Svend Poulsen, formand for IDA Rail og blogger på ing.dk

Abonnér på Transformator:
Følg i iTunes

På mobilen: Søg på Ingeniøren i din podcast-app.
På iPhone er podcast-appen indbygget. Har du en Android-telefon, kan du finde podcast-apps i Google Play. F.eks. kan du benytte denne gratis app.

Årets første Transformator går i luften med afsæt i den målsætning, statsminister Mette Frederiksen fremsatte i sin nytårstale om, at danskerne i 2025 skal have mulighed for at flyve grønt på en indenrigsrute. Og at vi senest i 2030 skal kunne flyve helt grønt, når vi flyver indenrigs i Danmark.

For kan det overhovedet lade sig gøre – og med hvilke teknologier? Vi ser nærmere på de tekniske muligheder og begrænsninger inden for grønne flybrændstoffer og elfly. Og spørger togeksperten og Ingeniøren-bloggeren Svend Poulsen, hvorvidt det giver mening at satse på grøn flytrafik i et land, hvor man nu endelig er kommet i gang med at elektrificere togdriften og bestille nye tog.

Links

Læs også: PODCAST: Hvad er årets vigtigste forskningsresultater?

Du kan finde flere episoder af podcasten her på vores fokusside

Link Illustration: MI Grafik.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger