PODCAST: Hvad er tid, og hvordan opfatter vi den?
I denne podcastserie ‘Sikkert og vist om videnskab’ vil Ingeniørens videnskabsjournalist Jens Ramskov give den store guidede rundtur i den menneskelige forståelse af livet i universet. Med serien markerer vi Unescos International Year of Basic Sciences for Sustainable Development (IYBSSD) og det danske nationale videnskabsår, kaldet Videnskabsår22, som Niels Bohr Institutet har taget initiativ til. Vært: Henrik Heide Medvirkende: Jens Ramskov, videnskabsredaktør, Ingeniøren Alle artikler kan findes på fokusområdet Videnskabsår 2022. Abonnér på ‘Sikkert og vist om videnskab’ i iTunes, Spotify eller i din podcast-app.
I denne episode af Sikkert og vist sætter vi os i det filosofiske hjørne og diskuterer, hvad tid er for en størrelse. Som Einstein er citeret for: »Læg din hånd på en varm kogeplade i et minut, og det vil føles som en time. Sid med en smuk kvinde i en time, og det vil føles som et minut.«
Tiden kan føles lang, men det gør den forhåbentlig ikke, når Ingeniørens videnskabsredaktør, Jens Ramskov, forsøger at svare på det umulige spørgsmål: Findes tiden som andet end en afledt effekt af forandring, eller er den en realitet i sig selv?
Links
Læs også: Den store fejde om tiden: Er den reel eller en illusion?
Ingeniørens fokusside med alle artikler om Videnskabsåret 2022
Lyt til flere episoder af Sikkert og vist
Læs også: PODCAST: Universets oprindelse og Jordens historie
Læs også: PODCAST: Hvordan opstod livet på Jorden?
Læs også: PODCAST: Hvad er energi?
Læs også: PODCAST: Vi er vant til at leve i tre dimensioner, men er der i virkeligheden flere?
Læs også: PODCAST: Atomteori for begyndere
Læs også: PODCAST: Om termodynamik, entropi og hvorfor du bliver ældre
Læs også: PODCAST: Tilfældigheder og turbulens skaber kaos i store systemer
Læs også: PODCAST: Matematik er overraskende effektiv til at beskrive fysikkens love
