PODCAST: Havudsigt kan koste på husprisen. AI er en mester i fake news

 

I denne uges Transformator Havudsigt er et af ejendomsmæglernes bedste argumenter for en femstjernet beliggenhed, men i fremtiden kan huse i vandkanten blive så truet af oversvømmelser som følge af havstigninger, at de enten bliver usælgelige eller svære at belåne. For eksempel vil Københavns Sydhavn nærmest være værdiløs, hvis man ikke i tide får bygget et dige mod syd, advarer en klimaprofessor. Michael Rothenborg fra Ingeniørens PRO-medie Watertech fortæller om det.

Klimaet var også i fokus, da et politisk flertal i 2009 vedtog et tiårigt forlig om en grøn transportpolitik. Men desværre er de gode hensigter ikke blevet ført ud i livet. Den grønne bilskat er f.eks. fortsat blot en drøm hos miljøforkæmperne, og i stedet kom tre afgiftslettelser på bilkøb. Og den planlagte CO2-reduktion på mindst 700.000 ton er helt udeblevet. Christian Rantorp og Andreas Lindqvist gør status.

Til sidst fortæller Jens Ramskov om sprogprogrammet GPT-3, der efter at have læst hele internettet kan oversætte, programmere, skrive nyhedsartikler og meget mere ved hjælp af sit neurale netværk. Giver man systemet et input i form af en kortere eller længere sætning, er den eminent til at finde det ord, som mest sandsynligt vil være det næste ud fra den forudgående tekst. Men indholdet er fake news.

Links

Visse artikler er muligvis ikke online endnu eller kræver abonnement

Fik du hørt: PODCAST: Apple i slagsmål med spilgigant. Altaner dratter ned - men ingen gør noget

Du kan finde flere podcasts på vores fokusside