Podcast: Grøn beton fra dansk fabrik og forsinket elektrificering af jernbanen
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Podcast: Grøn beton fra dansk fabrik og forsinket elektrificering af jernbanen

I denne uges Transformator ser vi nærmere på et dansk forsøg med at lave mere klimavenlig cement. Den globale cementproduktion står nemlig for op mod 10 procent af verdens CO2-udledning. Ulrik Andersen kommer i studiet og fortæller om en teknik, der blander kalk og ler i cementen, som blandt andet er blevet testet til at bygge broer for Banedanmark.

Bagefter fortsætter vi med Banedanmark, der er i gang med at elektrificere den danske jernbane. Det ser dog ud til, at tidsplanen skrider med flere år på mange strækninger, og det er endnu uvist, hvor meget det kommer til at fordyre projektet for staten. Steffen McGhie kommer i studiet og forklarer baggrunden for den sag.

Priserne Ugens Transformer og Ugens Kortslutning handler om sensorer i kolossale dieselmotorer og passagertal på Hovedstadens kommende letbane.

Links

Du kan finde flere podcasts på vores fokusside

Emner : CO2
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først