PODCAST GPT4 udfordrer Google og mørklægger datagrundlaget

17. marts kl. 12:532
PODCAST GPT4 udfordrer Google og mørklægger datagrundlaget
Illustration: Ingeniøren.
Ny version af Open AI’s sprogmodel skuffer. Til gengæld er dokumentationen en black box, som du kan høre i denne uges udgave af Transformator, hvor du også kan høre, hvordan antibiotika blev forurenet med resistente bakterier, og hvor meget TikTok ved om sine brugere.
Artiklen er ældre end 30 dage

Remote video URL

 

Transformator

Podcasten fra Teknologiens Mediehus sætter strøm til ugens største nyheder inden for teknologi, forskning og naturvidenskab og analyserer de svingninger, der på godt og ondt transformerer verden og vores samfund.

Vært: Henrik Heide

Illustration: Cecilie Bach.

Medvirkende: Therese Moreau, Liv Bjerg Lillevang og Peter Christian Bech-Nielsen, politisk redaktør på Ingeniøren og Version2

Klip: Søren Rask Petersen

Abonnér på Transformator:
Følg i iTunes
Følg på Spotify

På mobilen: Søg på Transformator i din podcast-app.
På iPhone er podcast-appen indbygget. Har du en Android-telefon, kan du finde podcast-apps i Google Play. F.eks. kan du benytte denne gratis app.

Denne uges Transformator handler om tre bekymrende tendenser. Da det amerikanske forskningslaboratorium OpenAI i tirsdags lancerede sin nyeste deep learning-model, GPT-4, blev de udsat for hård kritik, og den medfølgende tekniske rapport blev kaldt »grinagtig«, fordi den manglede grundlæggende tekniske informationer bag den nye multimodale model. Med andre ord er dens datagrundlag og tekniske specifikationer en ‘black box’, hvilket ikke rimer med ordet ‘Open’ i firmanavnet.

13 danske patienter er blevet smittet med multiresistente bakterier efter at have indtaget antibiotikummet Dicillin. Meget tyder på, at forureningen skyldes mangelfuld rengøring, men hvordan kunne det ske?

Efter advarsler fra Forsvarets Efterretningstjenestes Center for Cybersikkerhed om faren for kinesisk spionage slettes der nu TikTok-apps på livet løs blandt politikere, i ministerier m.v. Men hvad er det egentlig for informationer, TikTok indsamler om sine brugere?

Links:

Læs også: Nyt i Dicillin-sagen: Gelatine i kapsler er næppe årsag til smitte med resistente bakterier

Læs også: PODCAST Sådan forbereder Andreas Mogensen sig på et halvt år i rummet

Artiklen fortsætter efter annoncen

Du kan finde flere episoder af podcasten HER

Link Illustration: MI Grafik.

2 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
21. marts kl. 11:17

Det er for wildt AI genere komplexe fotos . Der bliver behov for at der bliver lavet et anelyseprogram / app der kan tjekke om en foto er AI konstureret eller om det er et ægte foto.

Hvad gør vi ved at vi mere og mere lever i en tid hvor det bliver lettere og lettere at lave faske info og nu også med fotos ? ( om lidt måske med video ?)

Det er utroligt så realistisk de fotos er . Både steming , lyssæting , og nærmest unedelige detaljer er i de fotos . Eks en tiggers ansigtudtryk , eller en gadebillde hvor tekst på reklammer og nr plade nr er vist

You won’t believe these AI generated photos…

https://youtu.be/BCPK3_i8B0w