PODCAST: Derfor vinder antivaccine-bevægelsen frem

22. maj 2020 kl. 11:20
vaccine
Illustration: vetre/Bigstock.
Danske affaldsforbrændingsanlæg skal udfases, mener nogle eksperter. Men er Danmark klar til det? Dansk corona-app skal alligevel bygges med teknologi fra Apple og Google. Analyse af næsten 100 millioner Facebook-brugere afslører voksende modstand mod vacciner.
Artiklen er ældre end 30 dage

Remote video URL

 

Transformator

Podcasten fra Teknologiens Mediehus sætter strøm til ugens største nyheder inden for teknologi, forskning og naturvidenskab og analyserer de svingninger, der på godt og ondt transformerer verden og vores samfund.

Vært: Henrik Heide

Illustration: Lasse G. Jensen.

Medvirkende: Simon Freiesleben, Adam Fribo og Jens Ramskov

Abonnér på Transformator:
Følg i iTunes

På mobilen: Søg på Ingeniøren i din podcast-app.
På iPhone er podcast-appen indbygget. Har du en Android-telefon, kan du finde podcast-apps i Google Play. F.eks. kan du benytte denne gratis app.

I denne uges Transformator handler det først om de danske affaldsforbrændingsanlæg, som er kastet ud i et rivegilde mellem politikere, branchefolk, industri og fagfolk om, hvorvidt vi overhovedet skal blive ved med at brænde affald af, eller om landets 28 forbrændingsanlæg skal udfases. Nogle eksperter finder det fuldt realistisk, mens andre peger på, at udsigterne til, at al affaldet kan genanvendes, er meget lange.

Den danske app til opsporing af coronasmittede, som skal udvikles af Netcompany, kommer til at basere sig på det framework, som it-giganterne Apple og Google har lagt frem. Dermed har de danske myndigheder sadlet om i forhold til de tidligere udmeldinger om, at appen skulle bygge på en central opbevaring af brugernes data, hvilket har vakt bekymring for datasikkerheden og privatlivets fred.

Links

Læs også: Er Danmark klar til en fremtid uden affaldsforbrænding?

Læs også: Derfor vinder antivaccine-bevægelsen frem

Læs også: PODCAST: Sådan vil coronaen ændre vores liv

Artiklen fortsætter efter annoncen

Link Illustration: MI Grafik.

Du kan finde flere podcasts på vores fokusside

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger