PODCAST: Derfor hedder varianten Omikron

 

Alfa, delta, zeta, eta og nu omikron. Der er snart ikke flere græske bogstaver at tage af, når de nye coronavarianter skal have navne. Men WHO har en plan.

Nytåret nærmer sig – og mange skal have torsk. Men den populære fisk er presset fra alle sider i noget der ligner den værst tænkelig cocktail.

Termodynamik og entropi er emnet for ugens naturvidenskabelige indslag ‘Sikkert og vist’, hvor Jens Ramskov forklarer, hvordan trangen til uorden kan forklare, hvorfor vi bliver gamle.

Til slut skal vi lytte til de såkaldte binaurale beats – musik der kan få dig til at slappe af, inden du skal på operationsbordet. Den består af toner hvor der er en lille frekvens forskel mellem venstre og højre øre, hvilket påvirker dine hjernebølger.

Links

Fik du hørt: PODCAST fra de mindste dele: Atomer for begyndere

Du kan finde flere episoder af podcasten her på vores fokusside

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Det er rigtigt, at 32 F er 0 C. Men forklaringen er vrøvl, Det er rigtigt, at Fahrenheit ikke ønskede negative temperaturer for fænomener, der optrådte normalt, Derfor tog han den koldeste temperatur, men kunne opretholde konturnuerligt den gang. Det var en kuldeblanding, som havde en temperatur på -17,8 C. Herefter blev vands frysepunkt målt til 32 F. Vores kropstemperatur skulle være 100 F, men Fahrenheit må have haft lidt feber den dag. Et bedre bud havde været 98,6 F. Så vi har USA, der bruger en temperaturskala, som hverken hænger sammen i den ene eller den anden!

  • 2
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten