PODCAST: Børns gaming er hackernes dør til forældrenes arbejdsplads

 

I denne uges Transformator handler det først om it-sikkerhed – og mangel på samme. Hvis dine børn sidder og gamer eller har en fest på Tiktok, så kan de meget vel åbne hoveddøren for hackere. Og da de fleste deler hjemmenetværk med børnene, kan hjemmearbejdspladsen være en direkte kanal til it-systemerne hos deres arbejdsgiver, advarer it-eksperten Torben Clemmensen fra VIPRE på baggrund af konkrete tilfælde.

Hvis nogen forestillede sig, at russiske hackere sad i en kælder og spiser pizza og drikker colaer, så tro om igen. De er tværtimod organiserede som mafiaagtige virksomheder med afdelinger for HR, support, salg og ledelse. Og selvom deres ukrainske modstykker har givet dem kamp til stegen, skal man ikke undervurdere, hvad russerne er i stand til, lyder det fra CTO i Dubex, Jacob Herbst.

På 200 år er middellevetiden steget fra 40 til 80 år. Nutidens unge kan forvente at nå de 100, men er der egentlig nogen grænse for, hvor gamle vi kan blive? Redaktør for Ingeniørens nye PRO-medie om velfærdsteknologi, CareTech, Marianne Fajstrup, har spurgt eksperterne.

Links

Fik du hørt: PODCAST: Måske er det ikke så tosset at importere affald til cementproduktion

Du kan finde flere episoder af podcasten HER