Pilotanlæg henter værdi ud af rester fra produktionen af rapsolie
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Pilotanlæg henter værdi ud af rester fra produktionen af rapsolie

PLUS.
Hele bioraffinaderiet hos Teknologisk Institut, som er maskineriet i projektet Pro-Enrich. Illustration: Teknologisk Institut

Teknologisk Institut har sammensat et skalérbart og fleksibelt anlæg, der kan hente ny værdi ud af rester fra fødevareproduktion.

Når fødevareproducenter har koldpresset olivenolien, varmpresset rapsolien eller lavet juice af de lidt for skæve citrus­frugter, er der en snasket masse tilbage, som ofte bliver til dyrefoder. Men massen har lav værdi og er ikke altid ideel for dyrene, så i stedet arbejder Teknologisk Institut (TI)

Læs videre med et PLUS-abonnement

Få adgang til al PLUS-indhold og Ingeniørens e-avis med et PLUS-abonnement.

Som IDA-medlem har du gratis adgang til PLUS-indhold. Læs her hvordan.

og en række partnere i EU-projektet Pro-Enrich på at øge brugbarheden – og værdien – af massen ved at skabe fint proteinpulver eller andre stoffer, som kan ende som f.eks. katte­mad, lim eller kosmetik. »Det er interessant, hvor mange ting vi kan bruge resterne til, for der gemmer sig helt sikkert spændende ting i dem,« fortæller sektions­leder på Teknologisk Institut Anne Christine Steenk...