Ukendt

  • Ing.dk er under ombygning - vi er tilbage mandag med nyt udseende. Henover weekenden er alt vores indhold åbent, men man kan ikke logge ind og debattere.

Pihls store mand, Søren Langvad, er død

Søren Langvad, hovedaktionær i det familieejede E. Pihl & Søn, døde lørdag den 15. december 2012. Søren Langvad blev 88 år gammel.

Læs også: En ægte entreprenør

I 1950 indtrådte Søren Langvad i entreprenørvirksomheden E. Pihl & Søn, hvor han i 1971 overtog posten som administrerende direktør efter sin far, Kay Langvad. I årene under hans ledelse voksede E. Pihl & Søn til en stor moderne ingeniør- og entreprenørvirksomhed, som i dag beskæftiger 2.922 ansatte med datterselskaber i adskillige lande.

Søren Langvad forblev administrerende direktør til marts 2012 og var bestyrelsesmedlem helt frem til sin død.

Kjartan Langvad, søn af Søren Langvad, udtaler på familiens vegne:

»På vegne af mine tre søskende, Jette og den øvrige familie ønsker jeg at udtrykke vor dybe sorg over tabet af vores far, ven, bedstefar og oldefar, Søren Langvad. Mine to søstre, min bror og jeg har mistet en far, for hvem ansvaret for familien, hårdt arbejde og retskaffenhed var en selvfølge.

Vores far havde et langt og indholdsrigt liv, og han opfattede aldrig sit ansvar for virksomheden som en tung pligt. Han havde en usædvanlig drivkraft og stod selv i spidsen for virksomheden, indtil han i marts 2012 overgav stafetten til sin mangeårige medarbejder, direktør Halldór P. Ragnarsson.

Vores far var et karismatisk og usædvanligt kraftfuldt menneske. Han var en igangsætter af format, en motivator af en sjælden karat, og ansvaret og omsorgen for medarbejderne betød meget for ham. Det er derfor vigtigt for mine søskende og mig at takke alle nuværende og tidligere medarbejdere i E. Pihl & Søn for den støtte og loyalitet, I har vist vores far gennem årene.

Æret være Søren Langvads minde.«

Læs også: Vi skal leve - ikke overleveSøren Langvad er pragmatiker, men plejer

Som administrerende direktør var Søren Langvad med til at opføre en lang række store bygningsværker i Danmark. Blandt andet Storebæltsbroen, Øresundtunnelen, Operaen og Skuespilhuset i København.

Fakta:

  • Søren Langvad blev født 9/11 1924.
  • I 1948 blev han cand.polyt.
  • 1948-50 var han sekondløjtnant ved Ingeniørregimentet.
  • 1950 indtrådte han i E. Pihl & Søn.
  • 1950 blev han gift med Gunvor Lænkholm (1930-2006). De fik sammen fire børn: Kjartan Langvad, Katrine Langvad, Stefan Langvad og Birgitte Langvad.
  • 1971 blev han administrerende direktør i E. Pihl & Søn.
  • Søren Langvad var Kommandør af Dannebrogsordenen (K.), Ridder af den islandske Falkeorden med det store ridderkors med stjerne (D.F.) og var æresdoktor ved Islands Universitet (2008).