Pia Kjærsgaard: Vi aner ikke, om vi har indflydelse på klimaet
more_vert
close
close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser og accepterer, at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Pia Kjærsgaard: Vi aner ikke, om vi har indflydelse på klimaet

Lederen af regeringens støtteparti, Pia Kjærsgaard, er ikke overbevist om, at vi mennesker har indflydelse på den globale opvarmning. Derfor forstår hun ikke aftaler om, at temperaturen ikke må stige.

»Jeg medgiver gerne, at vi alle skal yde en indsats til gavn for klimaet, så længe vi endnu ikke ved, om vi egentlig har en indflydelse på den globale opvarmning, og jeg indrømmer, at det er nødvendigt med internationale aftaler på klimaområdet, hvor alle er med,« skriver Pia Kjærsgaard i sit ugebrev og fortsætter:

»Men jeg står helt af, når man "aftaler", at temperaturen ikke må stige mere end to grader over en årrække. Hvordan i alverden kan man aftale noget, som man end ikke aner, om man har indflydelse på?«

Forskerne er uenige

Hun skriver dog også, at 'intet tænkende menneske kan benægte, at den globale opvarmning er en realitet, og ingen med fornuften i behold kan være modstander af, at vi træffer vore forholdsregler, når det gælder om at modvirke opvarmningen - også selv om omfanget af menneskets indflydelse på denne ikke entydigt er fastlagt, og selv om klimaet er en uhyggelig kompleks størrelse, der er genstand for stor uenighed blandt forskere.'

Men Pia Kjærsgaard mener også, at det nu må overvejes, om ikke det er gået lidt for vidt, og at der er god grund til at spørge, om klimadagsordenen er gået hen og blevet et slags skalkeskjul for magtesløse politikere i en tid med global krise.

Dansk Folkeparti nægter 'i modsætning til andre at stirre sig blinde på klimaet som det altoverskyggende, globale problem, men ønsker proportionerne tilbage i dansk politik.'

Pia Kjærsgaard opfordrer statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) til at skrue ned for ambitionerne - også i forhold til klimatopmødet i København i december - og i stedet også lytte til klimaskeptikere som Bjørn Lomborg og Henrik Svensmark.

»Vi skal fokusere mere på at forske i klimatilpasning frem for at bruge penge på at forhindre klimaet i at ændre sig. Det, tror jeg, er meget, meget svært. Der skal gives plads også til nogle forskere, som ikke længere er politisk korrekte. Det har Bjørn Lomborg jo i allerhøjeste grad været,« siger hun til Ritzaus Bureau.

S: Skadeligt for aftale i december

Socialdemokraternes miljø- og klimaordfører, Mette Gjerskov, kalder Pia Kjærsgaards udmelding for 'direkte skadeligt for et resultat i december'.

»Vi skal ikke give klimaskurkene en undskyldning for at slippe nemmest muligt. Tværtimod skal vi vise resten af verden, at danskerne står samlet om en ambitiøs aftale om en bæredygtig fremtid for hele kloden,« siger hun ifølge Ritzau.

Dokumentation

Pia Kjærsgaars Ugebrev

Jeg får en irrationel og ganske uforklarlig trang til at råbe ukvemsord ud i luften, en adfærd jeg ikke normalt udviser.

...en slags "lokal opvarmning" af mit temperament, der ikke så godt kan tåle at blive to grader varmere.

Hun kan altså et eller andet, hende Pia.

  • 0
  • 0

Jeg får en irrationel og ganske uforklarlig trang til at råbe ukvemsord ud i luften, en adfærd jeg ikke normalt udviser.

...en slags "lokal opvarmning" af mit temperament, der ikke så godt kan tåle at blive to grader varmere.

Hun kan altså et eller andet, hende Pia.

Godt skrevet Peter... :-))
Jeg er dog enig med Pia i at vi ikke kan bruge middeltemperaturen til noget, vi skal i stedet måle CO2 udledninger.
Karlo Brondbejrg

  • 0
  • 0

Er Bjørn Lomborg ikke bare blevet til en Hr. Modsat indenfor de sidste par år? Jeg synes at i takt med dokumentationen indenfor emnet er steget, er Hr. Bjørn Lomborg's udtalelser i pressen blevet mindre og mindre "sensationelle" og er nu reduceret til små stik-piller uden egentlig hverken politisk eller videnskabelig værdi?

  • 0
  • 0