Philips søger patent på Star Treks tricorder

8. januar 2008 kl. 14:47
Lab-on-a-chip-teknologien vil bringe prisen for spektroskopi så langt ned, at der bliver et marked for håndholdte instrumenter, der scanner fødevarer indhold, mener Philips.
Artiklen er ældre end 30 dage

Et håndholdt apparat, der lynhurtigt undersøger, om der er mærkelige kemikalier i supermarkedets kødfars. Eller om der er kølervæske i vinen, man køber på en restaurant.

Det giver associationer til tricorderen i den gamle Star Trek tv-serie, men for den hollandske forbrugerelektronikproducent Philips er det virkeligt nok. Philips har søgt patent på det mobile madlaboratorium.

Hos fødevaremyndigheder og på store laboratorier bruger man sædvanligvis spektroskopi, hvor man belyser en stikprøve af en madsubstans og sammenligner farvefordelingen med en database. Men det kræver forholdsvis dyrt udstyr, skriver Newscientist.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Philips forudser, at lab-on-a-chip-teknologien nu er ved at blive så billig, at det bliver muligt at fremstille små, billige apparater. I første omgang til små fødevarevirksomheder, og senere til håndholdte udgaver, som forbrugere kan have i lommen.

Patentet beskriver et apparat, der tjekker mængden af forskellige kemikalier ved hjælp af spektroskopi med mange bølgelængder.

Dokumentation

Patentansøgningen fra Philips

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger