Peter Madsen: Ulykke om bord på ubåd medførte Kim Walls død
more_vert
close
close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Peter Madsen: Ulykke om bord på ubåd medførte Kim Walls død

I en pressemeddelelse skriver Københavns Politi følgende:

Københavns Byret har i dag på baggrund af en henvendelse fra anklagemyndigheden og sagens forsvarer ophævet dele af dørlukningen. Nedenstående kan derfor nu meddeles:

Læs også: Dækker vi drabssager på Ingeniøren?

»Sigtede har til politiet og i retten forklaret, at der er sket en ulykke om bord på ubåden, som har medført Kim Walls død, og at han efterfølgende har begravet hende til søs på et ikke nærmere defineret sted i Køge Bugt. Københavns Politi kan supplerende oplyse, at sigtelsen for drab opretholdes. Der vil ikke kunne gives yderligere oplysninger om sagens efterforskning, da denne stadig er omfattet af dørlukningen.«

Dykker på ubådens rute

I pressemeddelelsen forklarer politiet endvidere, at såvel de svenske som de danske søfartsmyndigheder har udarbejdet et konkret track af ubådens sejlrute i Køge Bugt og Øresund. Ruten ligger alene i dansk farvand i henholdsvis det sydlige Øresund samt den nord- og vestlige del af Køge Bugt.

Læs også: Sådan finder politiet et lig til havs

Danske søfartsmyndigheder har i fredags foretaget konkrete dyk på denne rute, hvilket vil fortsætte i dag, hvor den maritime indsats ud over dykkere omfatter et fartøj med sonarudstyr.

Svensk politi og øvrige myndigheder har hen over weekenden søgt efter Kim Wall fra såvel helikopter som fra skibe. Det vil de fortsætte med mandag.

Læs også: Radarproducent: En ubåd i overfladen dukker op på alles radar

Skulle der i løbet af dagen fremkomme væsentlige nye oplysninger, vil disse blive udsendt i en pressemeddelelse. Københavns Politi har ikke yderligere oplysninger p.t.

Resumé af sagen

 • Torsdag d. 10. august 2017:
  Peter Madsen og den kvindelige svenske journalist Kim Wall sejler ud af Københavns Havn i ubåden Nautilus omkring kl. 19. Kim Wall skal skrive en artikel om Peter Madsen.
 • Fredag d. 11. august 2017:
  Kl. 2.30 om natten efterlyser Kim Walls kæreste hende. Hun er ikke vendt hjem som aftalt.
  Kl. 3.39 iværksatter politiet en eftersøgning efter ubåden til søs. I løbet af natten og morgenen deltager flere og flere fartøjer i eftersøgningen.
  Kl. 10.18 bliver ubåden spottet ved Drogden Fyr syd for Amager. Der er radiokontakt mellem Peter Madsen og myndighederne.
  Lidt før kl. 11 nærmer flere både sig ubåden, da den pludselig synker. Peter Madsen bliver reddet i land af en privat båd og sættes af i Dragør. Han fortæller, at han har sat Kim Wall af på Refshaleøen torsdag aften.
  Fredag eftermiddag: Politiet anholder Peter Madsen og sigter ham for drab, samtidig med at eftersøgningen efter Kim Wall fortsætter til lands og til vands.
 • Lørdag d. 12. august 2017:
  Peter Madsen fremstilles i grundlovsforhør i Københavns Byret. Bag lukkede døre forklarer han sig, og retten finder, at der er begrundet mistanke om uagtsomt manddrab. Han varetægtsfængsles derfor i 24 dage. Ifølge sin forsvarer nægter han sig skyldig i drab.
 • Mandag d. 14. august 2017:
  Byretten ændrer kendelsen til 'uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder'. Peter Madsen accepterer varetægtsfængslingen.
 • Mandag d. 21. august 2017:
  Efter en uges frugtesløs eftersøgning efter Kim Wall i Øresund og Køge Bugt fortæller Københavns Politi, at dele af dørlukningen er blevet ophævet. Derfor kan de fortælle, at Peter Madsen har erkendt, at der skete en ulykke om bord på ubåden, som kostede Kim Wall livet. Efterfølgende har han med egne ord begravet hende til søs. Politiet opretholder sigtelsen for drab og leder fortsat efter Kim Walls lig.

Kære alle

I må være forberedt på en kontant moderering af denne debat. Den seneste tids indlæg her på sitet om sagen betinger det. Hele diskussionen om skyldsspørgsmålet og kommentarer til Peter Madsens person eller motiver bliver meget hurtigt til en folkedomstol, som ikke hører hjemme på et teknologisk site.

mvh Henrik Heide
Redaktionschef

 • 58
 • 18