Personligt lederskab gør hele forskellen

'Det er vores valg, der viser folk, hvem vi i virkeligheden er.'

Sådan siger rektor på Hogwarts, Albus Dumbledore, til Harry Potter, da han indser, at han også besidder Lord Voldemorts mørke sider og derfor har valget mellem det gode og det onde.

Med den formulering mener rektor for Henley Business School og ekspert i personligt lederskab Chris Bones, at Dumbledore er den, der beskriver personligt lederskab mest præcist.

»Flere og flere erhvervsledere har indset, at det ikke handler om fine MBA-titler og andre uddannelser, men om hvad du gør, med det du ved. Din karakter og din integritet er lige så vigtig som dine evner,« siger Chris Bones til Ingeniøren.

Henley er den skole i verden, som årligt uddanner flest danske MBA-studerende, og Henley er i den seneste ranking fra The Economist i oktober 2007 landet på førstepladsen i fem ud af 18 parametre, her iblandt personlig udvikling. Chris Bones mener, at Henleys succes med MBA?en skyldes tre ting.

For det første stiller Henley krav om, at alle deltagere har ledererfaring. For det andet får alle ledere feedback på deres lederstil i modulet med personligt udvikling, og for det tredje kræver Henley, at lederne reflekterer over deres ledelsesstil. Når de har gjort noget, så skal de træde et skridt tilbage og tænke over, hvad de gjorde. Hvad virkede? Hvad virkede ikke? Og hvad kan jeg gøre anderledes næste gang?

»Vores kerneformål er at udvikle folk, så de foretager de rigtige valg i forhold til dem selv, den organisation de arbejder i og det omkringliggende samfund. De succesfulde virksomheder er ledet af folk, der kan tage de rigtige valg. Og det kan de, fordi de kender deres egne værdier og derfor ved, hvordan de skal gøre tingene,« siger han.

Tag dig selv med på arbejde-dag

Chris Bones er en atypisk rektor, fordi han er rundet af lederjobs i erhvervslivet - i Shell, Daigeo og senest Cadbury Schweppes. Og han er ikke i tvivl: Man kan godt lære at have en autentisk og god lederstil. Personligt lederskab behøver ikke være et medfødt gen.

»Det er selvfølgelig meget lettere at tage den rette beslutning, hvis du er autentisk og ikke skal lade som om du er noget, du ikke er,« pointerer han.

Englænderne har en dag, der hedder 'Tag din datter med på arbejde-dag' for at opmuntre piger til at tænke i karriere. Rektorens forslag er, at vi også skal have en dag, der hedder: 'Tag dig selv med på arbejde-dag':

»For der er alt for mange, der forlader deres sande jeg ved døren til jobbet og lader som om, de er den, de tror, folk gerne vil have. Men de bliver mindre effektive, og der er lille sandsynlighed for, at de bliver gode chefer.«

Tilliden til medarbejderne skal nemlig bygges op gennem ledernes egne værdier og etik. Lederen skal demonstrere og opbygge fortrolighed til de ansatte.

»Nogle ledere har svært ved at blive autentiske ledere, fordi de er for ivrige efter at please og er for påvirkelige. Det, vi kan gøre gennem MBA'en, er konstant at konfrontere de studerende med forskellige valg. I rækken af valg er der jo altid flere løsninger og så et par valg, der er uacceptable,« siger Chris Bones.

Certificate in Business and Leadership, CBL

Omdrejningspunktet for den et-årige lederuddannelse, Certificate in Business and Leadership eller Executive CBL fra Henley Management School og Mannaz, er udvikling af det personlige lederskab i kombination med den strategiske indsigt. Henley står primært for det strategiske, mens Mannaz leverer undervisning i det personlige lederskab med individuel feedback undervejs.

- Henley står for undervisning i følgende moduler: Dynamics of Management, Managing People & Performance, Managing Processes, System & Projects og Managing Financial Resources.
- Den et-årige CBL svarer til første del af den tre-årige MBA.
- CBL'en koster 139.500 kr. plus moms.
- Den forventede arbejdsbyrde er 12-15 timer om ugen med to-tre workshops hver måned.
- CBL-uddannelsen starter hvert år i maj og november.
Kilde: Henley & Mannaz

Emner : Ledelse