Pensionskasser vil åbne TDC's netværk

Det skal være nemmere for andre teleselskaber at få adgang til TDC netværksinfrastruktur. Sådan lyder det fra konsortiet der vil opkøbe TDC. Illustration: TDC

Det skal være lettere for andre teleselskaber at købe sig adgang til TDCs netværksinfrastruktur. Det er en af de centrale strategiske visioner bag det tilbud, som konsortiet DK Telekommunikation ApS har udsendt på købet af TDC.

Bag konsortiet står de danske pensionskasser PKA, PFA og ATP samt den australske kapitalfond Macquarie Infrastructure and Real Assets.

Konsortiet ønsker, at TDC skal være en førende deltager i den landsdækkende udrulning af fibernetværk til private hjem, 5G, coax og lignende teknologier.

Konsortiet skriver i tilbudsdokumentet, at de ønsker at bidrage til at opnå den danske regerings målsætning om at alle husholdninger i midten af 2020'erne har adgang til mindst 1Gb/s bredbånd.

»Ved yderligere at åbne for adgangen til anvendelse af TDCs landsdækkende netværksinfrastruktur for alle andre teleselskaber og forhandlere, vil Konsortiets vision tilskynde og støtte innovation i telekommunikationssektoren, give kunderne bedre valgmuligheder og produkttilbud, øge konkurrencen om privatkunderne samt øge netværkets udbredelse, kvalitet og hastighed, « står der i tilbudsdokumentet.

De formuleringer er dog ikke så markante som de lyder, for andre teleselskaber har allerede adgang til TDC's netværk. Sådan lyder det fra teleanalytiker John Strand, der er ejer og direktør i konsulentvirksomheden Strand Consult.

»Hvis du spiller bullshit-bingo, så er pladen helt fuld med tilbudsdokumentet. TDC' netværk er i forvejen åbne for andre selskaber, og prisen er fastlagt politisk, så konsortiet vil ikke kunne ændre prisen, selvom de køber TDC, « John Strand.

Opsplitter i tre selskaber

Hvis konsortiet opkøber TDC, vil de bryde TDC op i tre selvstændige selskaber. Et med fokus på netværks-infrastrukturen, et med fokus på kunderne og et med fokus på Norge.

»For at bidrage til dette, er det Konsortiets hensigt at operere separat ledede forretningsenheder med dedikerede ledelsesteams, der fokuserer på udvikling, styrkelse og ledelse af TDCs telekommunikationsnetværk, den kundevendte forretning samt dets aktiviteter i Norge,« står der i tilbudsdokumentet.

Teleanalytiker John Strand er heller ikke imponeret over netop den struktur, som han mener minder alt for meget om BaneDanmark.

Det er en ren Banedanmark-model, som er skidt for både samfundet og TDC's kunder. Hvis man er i tvivl om, hvorfor Banedanmark-modellen er skidt, så bare læs Ingeniørens dækning af de mange problemer med signaludskiftningen, siger John Strand.

Læs Ingeniørens fokus: Nye signaler på jernbanen

Konsortiet bag opkøbet af TDC har tidligere meldt ud, at de har konkrete planer for et samarbejde med energiselskaberne om fibernet. Dets planer overgår regeringens målsætning om 100 megabit i hele landet i 2020.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Jeg vil gerne se hvordan de får det projekt med at bygge FTTH net til at hænge sammen med en fornuftig forrentning af pensionsopsparernes penge. Det er op af bakke projekt, når man ser på hvordan det indtil videre er gået elselskabernes fiberudrulning. Det har kostet milliarder og de første mange af dem, er allerede afskrevet.

Den store udfordring er at hvis man har planlagt at sælge TV og Internet over kablet, så får man lige pludselig halveret sin omsætning, når man ikke kan sælge TV til kunden, da denne ikke gider at købe alle de kanaler og nøjes med streaming af DR.dk og TV2play.

Alene i 2017 mistede TDC/youSee ca. 80.000 TV kunder. Hvor mange mistede SE/Stofa/BoxerTV og WAOO ?

Og det er i et marked hvor priserne falder og falder og der ikke bliver flere kunder....

  • 2
  • 0

Det vil jeg også ;-)

Problemet er at Hr. og Fru Jensen efterspørger ikke 1 Gbit/s forbindelser. De efterspørger det billigste produkt. Så er 20 Mbit/s nok til deres behov, og det er billigst, så er det det de køber. Så er det altså op af bakke, at få en forretning ud af at sælge 1 Gbit/s internet...

Den store udfordring for branchen er at ca. 90% af danskerne nu kan få 100 Mbit/s Internet. Det dækker alt rigeligt behovet for de fleste (jeg skal ikke gøre mig til herre over hvor hurtigt Internet man vil have, må bare konstatere, at få køber forbindelser over 100 Mbit/s), især fordi de ikke ønsker at betale for meget for deres Internet...

  • 5
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten