PCB: Minister smyger sig uden om kritiske spørgsmål

Danske termoruder fyldt med miljøgiften PCB kan fortsat i strid med lovgivningen blive kastet i affaldsforbrændinger og på lossepladser.

Miljøminister Karen Ellemann (V) har ingen planer om at kopiere en norsk returordning på termovinduer, der ellers sikrer, at nordmændene indsamler alle termoruder med PCB. Det fremgår af et nyt svar til Folketingets miljøudvalg.

Ingeniøren har dokumenteret, at myndighederne vender det blinde øje til affaldsreglerne, når termoruder med tonsvis af PCB bliver kasseret. Derfor havde SF's miljøordfører, Pia Olsen Dyhr, spurgt ministeren, om hun ville kopiere den norske ordning.

Miljøministeren svarer ikke direkte på spørgsmålet.

»Jeg er helt enig i hensigten med den norske model for håndtering af PCB-holdige termoruder, nemlig at sikre udsortering og korrekt affaldshåndtering af PCB'en. Hensigten er den samme med den danske regulering,« skriver hun i stedet.

Pia Olsen Dyhr siger til Ingeniøren, at hun gerne vil stille uddybende spørgsmål til, hvordan ministeren vil sikre, at myndighederne lever op til reglerne. Men Karen Ellemann udsatte torsdag et samråd om PCB i dansk byggeaffald.

Det skete med henvisning til, at regeringens handlingsplan for PCB endnu ikke er klar. Erhvervs- og økonomiminister Brian Mikkelsen (K) lovede ellers på et andet samråd i Folketinget handlingsplanen i løbet af foråret.

Ifølge Pia Olsen Dyhr er samrådet udsat til 8. juni.

Dokumentation

Karen Ellemanns svar på spørgsmålet om PCB i vinduer