Pc får strøm via netværkskablet

Hvis man er træt af fuglereden af kabler bag computeren og i øvrigt gerne vil betale lidt mere for et lavt strømforbrug, så tilbyder Arizona-firmaet Skinnybytes en serie bærbare og stationære pc'er, som udelukkende får strøm gennem netværkskablet, altså PoE (Power Over Ethernet).

Firmaet lover optimistisk en reduktion i energiforbruget på 90 procent i forhold til en "traditionel computer", hvad det så er. Men konkret er der kælet for designet for at få strømforbruget sænket. Der er for eksempel ikke en køleventilator i computerne. Det er undgået ved at bruge en lavenergi-udgave af Intels Atom processorer. Desuden bruges flashdiske i stedet for harddiske.

Alt i alt betyder det, at hele serien med skærme fra 8,9 - 18,5 tommer kan fungere inden for de godt 25 Watt, som er overgrænsen i PoE.

I princippet er der tale om helt almindelige, bærbare computere, som dog har touchscreens. Det specielle ved dem er, at de ikke behøver en strømforsyning (...i nærheden). (Foto: Skinnybytes) Illustration: Skinnybytes

Helt konsekvente er Skinnybytes dog ikke. Den ene af de små bærbare computere, model 10.1 tomme PoE Touchscreen Tablet, oplyses at have en 160 GB harddisk. Alligevel holder den sig inden for det snævre strømforbrug.

Køberne skal imidlertid selv sørge for at bestille en PoE Injector, når de køber en af pc'erne. Injectoren er den "fjerne" strømforsyning, som er nødvendig i netværkskablets fjerne ende - man skal ikke regne med, at en almindelig router eller switch sørger for PoE-strøm.

PoE Injectorer fås både til enkeltbrugere og til flere. Firmaets målgruppe er industri og undervisning, hvor der typisk vil være flere brugere i samme lokale.

Behovet for PoE-Injectorer betyder, at det bliver lidt dyrere at kunne bruge en computer dagen lang uden at have et 230 V stik i nærheden. En enkeltbruger PoE Injector koster 343 kroner med dagens dollarkurs og en 16-ports PoE Injector koster 3488 kroner.

Dokumentation

Skinnybytes pressemeddelelse

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Mere oplagt er det at benytte en switch, som understøtter PoE direkte. Dette anvendes allerede i dag i stor stil til at levere strøm til IP-telefoner, trådløse access points og lignende.

  • 0
  • 0

Øh... så i stedet for at have en tablet med trådløst netværk, der kræver et strømstik, har man nu en uden strømkabler, men som kræver et netværkskabel? Det virker ikke specielt meget mere praktisk.

  • 0
  • 0

Hvis du læser så vil du også se at de henvender sig til alt andet end hr og fru jensen:

"Firmaets målgruppe er industri og undervisning, hvor der typisk vil være flere brugere i samme lokale."

iden er fin, især til industrien, især hvis man kan nøjes med så små maskiner.

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten