PBS og TDC skal stå for fremtidens digitale signatur

Da fristen for at indlevere bud på fremtidens digitale signatur udløb fredag kl. 12.00, havde Rambøll, der fungerer som konsulent for It- og Telestyrelsen, kun modtaget et eneste bud. Det var fra selskabet af 24. august 2007, som TDC og PBS står bag.

EDB Gruppen, der sammen med Post Danmark og IBM og også var prækvalificeret, valgte at droppe at byde, blandt andet fordi et af kravene var, at der skulle etableres en infrastruktur.

»Vi har kigget på materialet og vurderet det ud fra en forretningsmæssig vinkel. Men da især den første del af udbuddet omfatter en etablering af en infrastruktur, og vi her er oppe i mod spillere, der allerede har etableret en infrastruktur, har vi vurderet, at det ikke vil være forretningsmæssigt interessant for os at fortsætte,« siger direktør Kenny Munck, EDB Gruppen, til Version2.

Nu går udbuddet om den digitale signatur ind i to faser af såkaldt konkurrencepræget dialog, hvor styrelsen sammen med TDC og PBS skal blive enige om, hvordan udbudskriterierne nærmere skal defineres. Det egentlige udbud ligger først formelt set i slutningen af april 2008.

Projektleder for digital signatur i It- og Telestyrelsen , Palle H. Sørensen, forklarer til Computerworld, at det allerede var tydeligt, at der ikke ville være mange om buddet, da de forskellige konsortier blev prækvalificerede til at deltage, fordi markedet ikke er stort og tiltrækkende nok.

»Det her marked er ret begrænset. I USA har man for nogle år siden lavet en vurdering af det, som viste at der skulle være et kundeunderlag på cirka ti millioner, hvis man skal kunne tjene penge på de basale ydelser,« forklarer han.

Så længe den konkurrenceprægede dialog pågår, er det ikke muligt at få detaljer om den tekniske løsning.

Emner : Kryptering