Partnere flygter fra nødlidende, danske brændselsceller

Danfoss og Dantherm er nu gået i tænkeboks om fremtidsplanerne for deres i forvejen skrantende brændselscelle-eventyr.

Sammen med energiselskaberne Seas-NVE og Syd Energi indledte de to selskaber i sommer et samarbejde om brædselscelleudvikling i selskabet Dantherm Power, men nu er de to energiselskaber hoppet fra, og Danfoss og Dantherm skal overveje fremtiden for brændselsceller.

I en meddelelse fra Dantherm hedder det:

S"ammenlægning af aktiviteterne og kapitaltilførsel var betinget af enighed om en fælles fremtidig forretningsplan og fornødne godkendelser af de involverede parter. De to danske energiselskaber har imidlertid af forretningsstrategiske årsager valgt ikke at fortsætte forhandlingerne."

Over for RB-Børsen uddyber administrerende direktør i Dantherm Poul Arne Jensen, at elselskabernes farvel er et strategiske valg, der ikke er relateret til brændselscelleteknologien.

»Det er af deres egne politisk grunde, som det egentlig ikke bekommer os at forholde os til. Det har ikke noget at gøre med, hvad Dantherm Power beskæftiger sig med, og det har ikke noget at gøre med due dilligence af projektet at gøre. Det må energiselskaberne selv forklare,« siger han.

I henhold til aftalen fra i sommer overførte Danfoss alle sine brændselscelleaktiviteter til Dantherm Power, og de to energiselskaber skulle komme med frisk arbejdskapital, så produktudviklingen kunne fortsætte.

Dantherms brændselsceller anvendes blandt andet i forbindelse med nødstrømsanlæg til telemaster, hvor det er lykkedes selskabet at få en række kunder i USA.

I forbindelse med aftalen med de to energiselskaber blev andre forhandlinger droppet, og Dantherm meddeler nu, at selskabet vil genoptage de skrinlagte forhandlinger.

Dokumentation

Business: Dantherm: Investor-farvel er ikke vores skyld