Paptallerkener og muffinforme forurener maden med farlige mængder PFAS

PLUS.
PFAS tilsættes engangsmuffinforme af papir for at gøre dem fedt- og vandafvisende. Illustration: Mack Male / Wikimedia Commons

Tomatsuppe og havregrød tilberedt på paptallerkener indeholder op mod ni gange større mængder PFAS end det, som EU anser for sikkert for sundheden, afslører nyt DTU-projekt.

Forskere og myndigheder har i årevis undervurderet risikoen ved at bruge papemballage såsom paptallerkener og muffinforme, viser et netop afsluttet Ph.D.-projekt fra Danmarks Tekniske Universitet, DTU. Børn
Få adgang til PLUS-indhold og e-avisen

Læs videre med et digitalt abonnement på Ingeniøren PLUS.
Prøveabonnement kræver ikke kreditkort, og abonnementet udløber automatisk.
Dit medlemsskab giver dig adgang
Som medlem af IDA er Ingeniøren PLUS en del af dit medlemskab. Log ind med Mit IDA for at aktivere adgangen til PLUS-indhold.
Oplever du problemer med login, så skriv til os på websupport@ing.dk.