På pension med nye kæmpebroer
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

På pension med nye kæmpebroer

De store broers æra. Sådan lød titlen på den afskedsforelæsning, som DTU's legendariske broekspert gennem næsten 30 år, professor Niels Jørgen Gimsing, holdt kort før sommerferien i Auditorium 81 i Lyngby.

Det halvanden time lange causeri markerede overgangen fra professor til pensionist, men noget driverliv bliver der ikke tale om, fastslår han.

»Jeg kommer ikke til at sidde og trille tommelfingre. Jeg kommer sikkert nok til at savne DTU, men jeg har stadig mulighed for at komme på instituttet, og det vil jeg da benytte mig af. Jeg har nogle ting, jeg gerne vil aflevere på en ordentlig måde.«

Blandt de uafsluttede projekter er en lysbilledsamling, der med hans egne ord er »fuldstændig utilgængelig« for alle andre end ham selv. Desuden skal den 200 år gamle, trelængede gård i Nordsjælland plejes.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten