Våbenkapløb mod bakterierne: Thomas går på jagt efter antibiotika i Rebild Bakker
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Våbenkapløb mod bakterierne: Thomas går på jagt efter antibiotika i Rebild Bakker

PLUS.
Ifølge Thomas Tørring viste en dna-sekventering af streptomyces-bakterien, at den gemte på flere end 20 hidtil ukendte gener med potentiale for at producere nye stoffer. Når det ikke tidligere var opdaget, skyldes det formentlig, at bakterien ikke har skullet bruge evnen til noget i det miljø, den færdedes i, så det lå bare som et latent talent, forskerne kunne prøve at ‘motivere’ den til at dyrke. Illustration: Lars Kruse og Wikipedia

Thomas Tørring vil bruge maskinlæring og billed­genkendelse til at finde nye typer antibiotika i naturen. Og så vil han lære sine studerende at fermentere.

Vi er snart på spanden. Antibiotikaresistensen spreder sig, og snart er der måske ikke nok våben på hylderne til at udrydde livstruende bakterier. Derfor er jagten på nye antibiotika gået ind på universiteterne, for det sker formentlig ikke i medicinalbranchen, siger Thomas Tørring. Læs også: Ph.d.

Læs videre med et PLUS-abonnement

Få adgang til al PLUS-indhold og Ingeniørens e-avis med et PLUS-abonnement.

Som IDA-medlem har du gratis adgang til PLUS-indhold. Læs her hvordan.

spionerer bakterier: »Jeg lytter til deres hvisken, når de gør klar til angreb« Han er adjunkt på Institut for Ingeniørvidenskab på Aarhus Universitet og har netop fået en toårig bevilling på 1,9 mio. kr. fra Villum Experiment. Det er den del af Villum Fonden, som kaster sig ud i de lidt mere eksotiske og uforudsigelige dele af forskningsverdenen. »Nye typer antibiotika bliver jo ofte ge...