Oversvømmede sportsanlæg er en effektiv klimaløsning

Idrætschef Holger Kortbek foran et af de bassiner, der både opsamler skybrudsvand og fungerer som idrætsanlæg. Illustration: Michael Rothenborg

Forhindringsbanen lægger op til, at man leger ’Jorden er giftig’.

»Og vandet i bunden gør det endnu sjovere, for det giftige er jo på en måde reelt nok – dog heldigvis kun i form af en våd sok,« siger idrætschef i Gladsaxe Kommune Holger Kortbek.

Forhindringsbanen dobler som et regnvandsbassin, der kan opsamle 500 m3 vand fra de befæstede arealer med idrætshaller længere oppe ad bakken.

Og sådan er det hele vejen rundt på Gladsaxe Idrætscenter nord for København – et af de mest markante eksempler på en tendens, der har fået rigtig godt fat i både danske og udenlandske kommuner de seneste år:

Gennem en relativt billig type klimatilpasning opgraderer man et klassisk idrætsanlæg til et grønt område med nye, uformelle aktiviteter, der får flere lokale beboere til at komme forbi og bevæge sig mere.

Dette artikel er en forkortet version af en artikel oprindeligt bragt hos WaterTech. I den fulde version kan du blandt andet læse om, hvor mange penge idrætsklimaprojektet sparer borgerne for, og om, hvordan skybruds-dimensioneringen er det svageste led i projekterne.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten