100 millioner kroner. Så mange penge forventer teknik-og miljøborgmester Ayfer Baykal (SF) at sikre til de nye bycykler ved efterårets budgetforhandlinger i Københavns Kommune. Pengene skal finansiere cyklerne otte år frem. I samme periode yder Frederiksberg Kommune et tilskud på 1.425.000 kr. årligt. I alt 11,4 millioner.
Hvis Københavns Kommune investerer 100 millioner vil der i løbet af de næste otte år komme 3000 cykler på gaden. I løbet af det første år er der budgetteteret med 1260 cykler.
Indkøbsprisen for cyklerne er ca. 20.000 kroner stykket ifølge administrerende direktør Niklas Marschall i firmaet Cykel DK, der administrerer aftalen om cyklerne på vegne af kommunerne. Han kan desuden oplyse, at Cykel DK årligt vil modtage 4,2 millioner til drift af cyklerne. Det beløb deles mellem Frederiksberg Kommune, Købehavns Kommune og DSB, som også indgår i projektet.
Ifølge tal fra Teknik- og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune er det samlede kommunale tilskud pr cykel beregnet til 48.000 over otte år.
Prisen for pendlerne
For pendlerne kommer prisen for at køre på de nye bycykler til at afhænge af, hvorvidt man tegner abonnement eller ej. Cyklerne kan lejes for 20 kr. i timen uden abonnement. Dette kan betales med kreditkort, mobiltelefon eller rejsekort. Ønsker man at tilslutte el-motoren, koster det 5 kroner ekstra i timen.
Et privatabonnement koster 50 kroner om måneden. Med et sådant abonnement er de første 30 minutter gratis, hver gang du tager cyklen ud af dockingstationen. Herefter koster det 4 kr. pr. time.
Har man privatabonnement og vil køre med motor, koster det 20 kroner ekstra om måneden og 2 kroner ekstra pr. time efter de første 30 minutter. Det giver en årlig pris på minimum 600 kr. uden el og 780 kr. med el.
Ydermere kan tegnes et firmaabonnement, hvor et abonnement koster 25 kr. pr måned, og priserne derudover er lig privatabonnementet. Dette giver en årlig pris på minimum 300 kr. uden el og 480 kr. med el.
Brugere af cyklerne skal registreres inden kørsel.
- emailE-mail
- linkKopier link

Fortsæt din læsning
- Sortér efter chevron_right
- Trådet debat
der har opdaget fordelen ved en bycykel, ligefrem vil søge mod København på grund af den nye high-end bycykel som ingen andre byer har magen til ?.
Det er et modigt fremtids orienteret projekt København har gang i. Danmark er bagud med udviklingen af el-cykler (med undtagelse af Bullit). Udviklingen foregår alle andre steder, selv på græsrodsplan sker der ikke meget i Danmark.
Nu slår vi tilbage med verdens mest avancerede by-cykel. Og som Jens Madsen skriver, så kan det måske ligefrem eksporteres.
Det er svært at komme med en opskrift på, hvordan vi får penge til landet. Den modsatte vej, er simpel. Du kan rejse en tur til Grækenland, eller Spanien og nyde varmen. Eller, investere i udenlandske aktier, der ikke er noget værd. Du kan sende pengene i en konvolut. Eller du kan købe ting produceret i udlandet, frem for Danske produkter.Og det gør vi så ved at lade staten købe ind til overpris i danske virksomheder - for penge vi bare haler op af den store kasse!
Nogle mener, at metoden at få penge ind, er ved at støtte dansk erhvervsliv. Men, det er ikke altid det fungerer. Dog, så sker, at det fungerer. Mine forslag antog, at denne metode fungerede. Så enkel er virkeligheden dog ikke.
Men mon ikke, at diskussionen kommer lidt væk fra bycyklerne. Dog, skal gøres opmærksom på, at andre lande har været interesseret i de danske elbycykler, og kommunens aktive rolle er her et stort plus.
Tag et stort lån, med høj rente, i den danske bank. Og der kan laves aftaler med statens indkøb, hvor danske virksomheder kan sælge varer til overpris"
Jævnfør din tidligere - ovenfor citerede - opskrift på hvordan økonomien fungerer, gør din nyeste uddybning os meget klogere;
"Så længe pengene cirkulerer her i landet, så betyder det ikke meget. Det væsentlige er AT FÅ PENGE IND I LANDET".
Og det gør vi så ved at lade staten købe ind til overpris i danske virksomheder - for penge vi bare haler op af den store kasse!
Tror nok, at pengene som regel bevilliges for en periode af gangen. Men hvis økonomien fungerer, så er korrekt, at kassen teoretisk er uudtømmelig. Sådan fungerer det i en hver virksomhed. Kunsten er, at skrive de rette regninger ud, til dem der betaler."eller en anden stor kasse" - der ligesom grisen Særimner eller Thor´s bukke er uudtømmelig.
Så længe pengene cirkulerer her i landet, så betyder det ikke meget. Det væsentlige er at få penge ind i landet. Og det er så spørgsmålet, hvordan vi gør det.
"eller en anden stor kasse" - der ligesom grisen Særimner eller Thor´s bukke er uudtømmelig.
Lige nu, er det nok kommunen, a-kassen og staten, men hvor meget hver betaler ved jeg ikke. Forventer, at jeg får det omlagt inden længe, så det måske bliver EU, højteknologifonden, sygehusene, eller en anden stor kasse.Man kunne fristes til at mene, at du også er uvidende om, hvor din indkomst kommer fra.
Man kunne fristes til at mene, at du også er uvidende om, hvor din indkomst kommer fra.Vi er enige i, at på den måde staten fungerer, så er det ikke synligt, hvad du får for dine skattepenge.
Ved ikke om du har set København kommunes budgetter. Du kan se dem her:https://www.kk.dk/~/media/3F66C843F9ED443593089396B152F9B4.ashxVi er enige i, at på den måde staten fungerer, så er det ikke synligt, hvad du får for dine skattepenge. Vi kan sammenligne det med, at du går på indkøb, og ikke får en udspecificeret regning, så du kan se hvad du har fået for pengene. Derfor, så tror du, at pengene går til naboen. I langt de fleste tilfælde, er dette en skrøne. Langt de fleste, går til dig selv, til konen, til børnene, og til dine forældre og familie, hvis de ikke er døde.Har du tænkt over, hvem der skal betale for det?</p>
<p>Jens Madsen´s tankegang giver i sig selv svaret; NABOEN!</p>
<p>"Gud bevare fædrelandet, bare jeg må blive fri" - som en relativt kendt minister nok nynner, når hun sparer moms af billejen i Tyskland og ægtefællen naturligvis ikke beskæftiger sig med noget i Danmark, så han risikerer at betale - for sin nabo!
Tager vi eksemplet Vestas, så er mange penge kommet ind til landet. Mange danskere, har fået mad på bordet på grund af det.Har du tænkt over, hvem der skal betale for det? Mig synes skatter og afgifter at være høje nok!
Bycyklen, kan måske eksporteres. Flere lande, har vist interesse.
Min holdning er dog, at bycyklen gerne måtte gå rundt, og give lidt overskud. Dels, kunne vi derved ikke sige, at skatteydernes penge var brugt til det. Og, det havde været muligt, at der hele tiden blev investeret i flere bycykler, rundt omkring i landet, ved at bruge de penge der kommer ind. Det tror jeg ikke er muligt, med de aktuelle priser. De er sat for lave.
Den gamle bycykel gik heller ikke rundt.
Jens Madsen´s tankegang giver i sig selv svaret; NABOEN!
"Gud bevare fædrelandet, bare jeg må blive fri" - som en relativt kendt minister nok nynner, når hun sparer moms af billejen i Tyskland og ægtefællen naturligvis ikke beskæftiger sig med noget i Danmark, så han risikerer at betale - for sin nabo!
Har du tænkt over, hvem der skal betale for det? Mig synes skatter og afgifter at være høje nok!Faktisk forstår jeg ikke, at det offentlige ikke direkte laver en pulje, der har til hensigt at støtte store danske virksomheder. Ved at købe ind hos danske virksomheder, vil kunne sikres danske arbejdspladser, og forhindres konkurser. Kan finde på mange forslag: Byg en kattegat tunnel, og bro. Installer B&O fladskærme, i alle offentlige bygninger. Tag et stort lån, med høj rente, i den danske bank. Og der kan laves aftaler med statens indkøb, hvor danske virksomheder kan sælge varer til overpris. Alt samme, for at sikre dansk arbejdspladser, og i sidste ende indtægt til landet. Havde staten og elselskaberne i sin tid ikke investeret kæmpe beløb i dyre vindmølleparker, så havde Vestas næppe været så indtægtsgivende til landet.
"Og der kan laves aftaler med statens indkøb, hvor danske virksomheder kan sælge varer til overpris.
Alt samme, for at sikre dansk arbejdspladser, og i sidste ende indtægt til landet".
Hvor indtægterne TIL landet kommer fra, i en økonomisk model, hvor det offentlige køber til overpris i danske virksomheder, kommer du nok til at forklare lidt nærmere.
Det minder lidt om barber-teorien; Hvis vi bare barberer hinanden hyppigt nok, så tjener vi begge mange penge - som de 2 frisører sagde til hinanden!
Omvendt, så støtter det offentlige også mange private virksomheder. Uden det offentlige, vil mange gå fallit.Hvad politikerne i årenes løb har nedlagt af private virksomheder i forskellige brancher - for mit vedkommende 3 - kan der allerede skrives tykke bøger om.
Faktisk forstår jeg ikke, at det offentlige ikke direkte laver en pulje, der har til hensigt at støtte store danske virksomheder. Ved at købe ind hos danske virksomheder, vil kunne sikres danske arbejdspladser, og forhindres konkurser. Kan finde på mange forslag: Byg en kattegat tunnel, og bro. Installer B&O fladskærme, i alle offentlige bygninger. Tag et stort lån, med høj rente, i den danske bank. Og der kan laves aftaler med statens indkøb, hvor danske virksomheder kan sælge varer til overpris. Alt samme, for at sikre dansk arbejdspladser, og i sidste ende indtægt til landet. Havde staten og elselskaberne i sin tid ikke investeret kæmpe beløb i dyre vindmølleparker, så havde Vestas næppe været så indtægtsgivende til landet.
Ok, så er der måske mindre cykeludlejningsvirksomheder der må gå konkurs. Eller, finde på andet at lave, end at udleje cykler. Bliver københavnerne tilfredse med de nye bycykler, så er det naturligvis mere vigtigt, end at en privat udlejer går konkurs.
Hvad politikerne i årenes løb har nedlagt af private virksomheder i forskellige brancher - for mit vedkommende 3 - kan der allerede skrives tykke bøger om.
Seneste øvelse med cyklerne er desværre endnu et tilfælde, der udover at koste skatteyderne helt vanvittige beløb, er topmålt tåbelighed ud fra enhver synsvinkel, men når man ser, hvor mange område politikerne "beslaglægger" - for at promovere sig selv - eller hvad skattekroner generelt smides ud til, så er sandsynligheden for at få erklæret øvelsen for ulovlig, næppe stor.
Med hensyn til den personkreds der direkte skal lukrere af projektet, er der heller ikke noget at gøre - afdankede personer i det offentlige, bliver altid sidelæns forfremmet, hvis de har haft en ledende stilling, og dermed fået etableret det dertil hørende "javel hr. mnister-netværk".
Økonomisk har du ingen mulighed for at køre en sag - det offentlige har uanede (skatte)ressourcer, meden du som borger kun har din egen tegnebog - lænset for skatter, afgifter, moms, abmi, moms af afgifter, foruden småtingene.
Mit firma har mere end 1000 cykler stående på de københavnske hoteller.
Er det det rimeligt, at kommunerne og en næsten statslig virksomhed skal ødelægge min, mine ansattes og de andre cykeludlejeres levebrød for offentligt betalte støttekroner. Vi får ingen støtte og dækker fint turisternes cykelbehov. Det koster skatteborgerne nul kroner, og københavnere har jo sine egne cykler. Brugsprisen på de nye bycykler står overhovedet ikke mål med indtægterne og kommer til at knække cykeludlejernes forretning og være en kæmpe underskudsforretning for skatteyderne.
I øvrigt er det den tidligere markedsføringsdirektør for dsb og en tidligere dsb ansat, der leder Gobike. Dsb er med til at finansiere cykelprojektet, der efter sigende skulle være vundet i EU-licitation... meget skummelt!
Jeg har undersøgt en protokol fra Lyngby-Tårbæk kommune, der vil have 40 bycykler for en pris af 5,6 millioner kroner over 8 år. Anslået udlejning er i alt 1200 udlejninger om året, hvilket vil give en udlejningspris på 580 kr per udlejning minus indtægter, der ikke kan være særlig store. Lad os bare sige 3-400 kroner netto per udlejning. En grotesk pris, der vil gøre det billigere at udstyre eventuelle brugere med en gratis taxabon.
Er der nogen der ved, om Konkurrencestyrelsen har haft sit besyv med? Eller foregår beslutningerne hen over hovedet på de private udlejere?
Prisen på +110.000.000 kr ville være nok til at give hver fjerde københavner en gratis cykel.
Så konstaterer vi i stedet, at alle - uanset transportmåden - også kan opnå samme godtgørelse ved at transportere arbejdsgiverens materiel og personale rundt i landet, og så bliver næste spørgsmål i stedet for;
Hvilke andre omkostninger skal erhvervsdrivende så heller ikke kunne fratrække?
Principielt naturligvis ligegyldigt, såfremt de ligesom Dong, Vestas o.l. blot kan forhøje priserne eller via direkte og indirekte statstilskud kan få dækket omkostnngerne.
Derimod tvivler jeg på, at selv Du, i det hellige miljøs navn, vil være villig til, eller have mulighed for at betale regningen, såfremt SALGSPRISEN skal forøges med effekten af en manglende fradragsret.
3,82 kr. er et tal fra junglen. Det er kørselsgodtgørelse (https://www.skat.dk/SKAT.aspx?oId=2064181), som gives hvis du kører i privat bil, og arbejdsgiveren betaler - det som du tænker på er kørselsfradrag (https://www.tax.dk/pjecer/befordringsfradrag.htm). Selvom befordringsfradrag, også gives til cykelister, så går langt det meste til bilisterne.3,82 må være en specialtarif for dig
3,82 må være en specialtarif for dig - almindeligt dødelige cyklister - der mig bekendt får samme transportfradrag som bilister, kamelryttere, æseldrivere, skateboardere og hvad der ellers findes af transportmidler - må nøjes med mere beskedne "tilskud", men idéen med helt at fjerne "tilskud" for arbejdsrelateret bil-transport, er jeg helt med på; Så vil hovedparten helt opgive at køre på arbejde, for så vil det blive endnu mere attraktivt at gå på kontanthjælp, i stedet for at cykle et par hundrede km om dagen, indtil København kan rumme hele befolkningen, og vi med 3-4-millioner bycykler garanteret kommer på verdenskortet!. Herefter bliver der masser af plads på vejene - også cykelstierne - og de manglende benzin-benzin-benzin-afgifter må man så i stedet lægge på fodgængere - ET STED SKAL PENGENE JO KOMME FRA. Om fodgængernes cpr-nr. så skal tatoveres i panden, så det kan aflæses samtidig med overvågningens optælling af vejrtrækningen, til beregning af fodgænger-co2-afgiften, må naturligvis overvejes - snydere kunne jo finde på at gå baglæns!
Der skal jo penge ind, for at kunne betale 3.82 pr. km. til bilister i kørselsgodtgørelse. Et sted skal de komme fra. Kører en bil 20 kilometer per liter, og skal pengene ind på benzin, så er nødvendigt at hente 76,40 kr. per liter benzin, for at du får pengene ind. Ellers, er det reelt dem der ikke har bil som betaler. Og de kan ikke få 3.82 pr km, for at køre miljøvenligt, f.eks. på cykel, el-cykel, eller knallert. Vi kan roligt kalde den nuværende kørselsgodtgørelse for en omvendt miljøafgift, der gør det betaler sig at svine. Det rigtige vil være, at give samme beløb til alle - om ikke mere, til cykelister der ikke sviner. Og tage pengene fra afgift på benzin.Jens Madsen kender alle svarene!</p>
<p>"Bilister og motorcyklister, skal naturligvis også have tilskud til transport til og fra arbejde - det får de i dag, i form af skattefradrag. Det skal væk, og erstattes af tilskud. Og tilskuddet, skal komme fra bilisterne selv."
Altså + - Hvad ?</p>
<p>"Bedst, ved at lægge en afgift på benzin." NY BENZIN-BENZIN-AFGIFT ?</p>
<p>"Disse afgifter, bør naturligvis sænkes.............. Men prisen - den skal betales af bilisterne, ved at der lægges en afgift på benzin, der betaler det krone for krone." HER TROR JEG NOK JEG STÅR HELT AF - medmindre vi nu taler om benzin til plæneklippere o.l., eller at "prisen" ikke henviser til afgifterne, men derimod en af de årlige priser til opfindsomme kunstnere i alle stilarter!
"Bilister og motorcyklister, skal naturligvis også have tilskud til transport til og fra arbejde - det får de i dag, i form af skattefradrag. Det skal væk, og erstattes af tilskud. Og tilskuddet, skal komme fra bilisterne selv." Altså + - Hvad ?
"Bedst, ved at lægge en afgift på benzin." NY BENZIN-BENZIN-AFGIFT ?
"Disse afgifter, bør naturligvis sænkes.............. Men prisen - den skal betales af bilisterne, ved at der lægges en afgift på benzin, der betaler det krone for krone." HER TROR JEG NOK JEG STÅR HELT AF - medmindre vi nu taler om benzin til plæneklippere o.l., eller at "prisen" ikke henviser til afgifterne, men derimod en af de årlige priser til opfindsomme kunstnere i alle stilarter!
Der er allerede overvågningskameraer ved de fleste stationer. Hvis tyveri er et problem, og kan reduceres med overvågning, så ser er det naturligvis en fordel. Er der ingen problemer med hærværk, tyveri, eller andet, der kan begrunde en overvågning, så er det naturligvis ikke nødvendigt.
Der betales for at køre på el-cyklerne, og jeg tror på, at pengene til el-cyklerne kommer ind. Selve el-cyklen koster 20.000 kroner per styk, og kommer dette beløb ind, vil betale sig at investere i flere - dette medfører, at prisen for el-cyklerne falder, og flere penge kommer ind.
Som tidligere nævnt, kan vi forvente at selve el-cyklen koster 5 kroner om dagen. Og vi kan forvente, at der også er vedligeholdelse, og andet ved siden af. I alt, anser jeg det sandsynligt, at el-cyklerne kan få ca. 10 - 15 kroner ind om dagen. Og ellers må priserne sættes op. F.eks. kan laves, så der også betales den første halve time med abonnement.
Der gives masser af tilskud til offentlige transportmidler. Alene fritagelse af moms på biletterne, er jo et tilskud. En sådan moms fritagelse, får bilister ikke. Du får masser af tilskud per kilometer, hvis du kører med offentligt trafik. Og også med taxa. Jeg syntes, at alle fradrag skal fjernes, og at der i stedet skal lægges tilskud på. Og tilskuddet skal stå på biletterne. Bilister og motorcyklister, skal naturligvis også have tilskud til transport til og fra arbejde - det får de i dag, i form af skattefradrag. Det skal væk, og erstattes af tilskud. Og tilskuddet, skal komme fra bilisterne selv. Bedst, ved at lægge en afgift på benzin. Vi har så til gengæld masser af afgifter, f.eks. registreringsafgifter på biler. Disse er ikke på tog, og taxaer. Og det hele ender i et stort kaos. Disse afgifter, bør naturligvis sænkes til samme niveau, som det er i andre lande, f.eks. England, tyskland, og Sverige. Men prisen - den skal betales af bilisterne, ved at der lægges en afgift på benzin, der betaler det krone for krone. Der bør også lægges en afgift på benzin, til at give tilskud til miljøvenlige køretøjer, f.eks. kan gives et tilskud afhængigt af hvor mange km/liter der køres, der også betales af benzinafgifter.
Det er en utrolig vedholdenhed J.M. udviser i forsvaret for det i bund og grund totalt vanvittige - og til de ulovligt grænsende - spild af skattekroner.
Næste skridt til at berettige idiotien er nu opstilling - og tilsvarende drifts- og vedligeholdelsesomkostninger - af overvågnngskameraer, så man kan dokumentere, HVEM MAN IKKE FANGEDE, uanset om det er vandaler eller tyve, så næste skridt bliver vel mobile, fast udstationerede bycykel-vagter, der følger brugeren, når kostbarheden ikke står i stativet.
Hertil vil det så være nødvendigt med et tilsvarende antal "skilderhuse", for uden mad og drikke, og hvad efterfølgende forekommer, vil Arbejdstilsynet nok skride ind.
Hvis man så endelig skulle snuble over, og fastholde en lovbryder, bliver katastrofen næsten endnu værre, for omkostningerne ved turen gennem retsmaskineriet er som bekendt omvendt proportionale med strafferammen, der i øvrigt aldrig udnyttes, fordi samfundet alligevel er skyld i det hele.
Jeg tror at mange pendlere vil synes at 50 kr. om måneden er for meget. Lad os se...
@Jens Madsen Af dine formuleringer får man det indstyrk, at du er en del af organisationen og ikke blot bruger/skatteborger eller almindelig interesseret. Vil du præsentere dig og fortælle, om det er GoBike eller CykelDK du sidder I?
Du svarer mig under den forudsætning, at en cykel uden eldrift, som man kender dem fra Velib i Paris, er dyrere i drift end cyklerne med elmotor og styring af el/pedalkraft. Har du nogen grund til at antage det? At man har GPS til sporing af cyklen, kan jeg forstå, men er problemet forsvundne cykler stort i Paris? Kunden er jo ansvarlig for cyklen, når den ikke er placeret i Docking station.
Hvis man ser i det publicerede materiale fra https://alturl.com/oroy6så er prisen for at bruge en elcykel ca 50% højere end prisen for en pedaldrevet. Afspejler det ikke omkostningerne?
Men motor eller ej. Projektet lyder spændende, og det er næppe afgørende om prisen er 50 eller 70 kr om måneden for, om jeg vil bruge den. Det svarer jo til det, det kostede at have sin cykel forsvarligt parkeret på hovedbanen indtil denne mulighed forsvandt. Det afgørende er, om der er cykler og docking stationer til rådighed, der hvor jeg vil bruge den.
Hvornår lanceres systemet og hvor finder man docking stationerne.
Antages, at el-cyklerne ikke stjæles, så er udgiften ca. 1500 kroner per år.Jeg ville nok foretrække det Parisiske system, som ville give færre omkostninger til deling mellem kunderne og kommunerne.
Antages, at du bruger en billigere løsning, så er stor risiko for større udgift per år. Har du en almindelig cykel, og holder den offentlig parkeret, når du nemt en udgift på 1500 kroner per år.
Vi kan desværre ikke løse det problem nemt. Måske opfører parisere sig bedre end danskere. Eller, der er skjulte tilskud. Alt, kan jo løses ved, at lade det offentlige betale.
Måske viser det sig, at der kommer så mange penge ind på cyklerne, at det faktisk bliver muligt at sænke priserne. Det er en non-profit virksomhed der står bag, og et eventuelt overskud, går retur til kommunen. Dog, betaler virksomheden også service og vedligehold for el-cyklerne, og vist også Falck abonnementet, så først når udgifterne er betalt, vil et overskud gå retur.
Du skal også sammenligne med priser på bus, bil og tog. Og det som koster, at få lov at parkere cykel i København. I alt, tror jeg, at el-cykel ordningen kan konkurrere med de andre transport muligheder. Og den er forholdsvis miljøvenlig.
Kunne man få lov at udleje taxaer, uden at skulle betale moms og afgifter, samt chauffør, så tror jeg nemt de kunne udlejes til samme pris per siddeplads. Det bliver noget med 4 * 6 = 24 kroner i timen, ved abonnement. Så skal du til gengæld oveni betale benzin. Og en Skanderborg ordning implementeret i en smartphone i vinduet, kunne også gøre det miljøvenligt.
Bycykler som Velib' er vel ikke uinteressante. Tværtimod, så har man næppe så meget brug for el-støtte i det flade København, som man kunne have i Paris. Det er fint, at man kan tage cyklen med i S-toget, men det hjælper nu engang hverken turister eller os pendlere fra provinsen. Jeg ville nok foretrække det Parisiske system, som ville give færre omkostninger til deling mellem kunderne og kommunerne.Vi har i Danmark valgt en model, der gør at almindelige bycykler er forholdsvis uinteressante. Det er gratis, at tage din normale cykel med DSB's s-toge, og det gør stort set bycykler uinteressante. Vi har derfor behov for noget særligt, hvis bycyklen skal have interesse. En fransk model duer ikke. Det, som skal trække kunderne til, er at den er elektrisk, at den har GPS, at den har indbygget turguide, og at du kan få sightseeing tur i København på den.</p>
<p>Er det en almindelig cykel du ønsker - så er bedste løsning, at købe en billig cykel, og tage den gratis med i toget. Du kan opbevare den hjemme i stuen, bag lås og slå, så du sikrer dig den ikke stjæles. Det er nødvendigt her i Danmark.
Hvor dyrt tror du, at det bliver at købe et stort antal HN cykler, placere dem rundt omkring i København, og tilbyde en nøgle for f.eks. 300 kroner om året? Jeg tror det bliver dyrt, for ingen vil betale. Cyklerne bliver ødelagt. Og de vil ikke fungere.@Jens Madsen: Har du heller ikke personlig indsigt i kvaliteten på HN's elcykler?</p>
<p>De består af generiske elcykelkomponenter, til dels også mærkevarer som Bafang motornav, som fremstilles i millionvis i Kina, foruden gearnav med mærkenavne som Shimano og SRAM, der også laves i Kina.</p>
<p>Sandsynligheden for at de, alt i alt, ikke er mindre velfungerende end småserieproducerede elcykler er stor.
Vi har allerede et godt bycykel system i Danmark. Det består i, at du køber en billig HN cykel, i rimelig kvalitet, i forhold til det er personlig brug. Du parkerer den i stuen, og undgår tyveri. DSB har gjort det gratis, at tage cyklerne med S-tog, så du kører hen på stationen, og tager den med dig.
Ved de nye elbycykler har du et system, hvor du kan bestille din cykel via internet eller smartphone på forhånd. Og du ved, at den er der, når du henter den. Jeg mener, at vi har investeret i det helt rigtige bycykel system. Alternativet vil være, at ikke investere i bycykler og alene lade folk tage egen cykel gratis med S-toget.
Jeg forventer, at en stor del af udgifterne kommer retur. Her, er det en non-profit virksomhed der står bag, og overskud går tilbage i kommunekassen. Måske kommer de ikke kun til at gå rundt, men vil give overskud. Jeg tror ikke på, at det er muligt, ved at sætte gratis HN cykler op.
Nu skal vi se hvordan det går. Og jeg håber, at det kommer til at gå rundt så godt, at mindst cyklernes pris på 20.000 kr. per styk kommer ind, samt udgifterne til at vedligeholde dem. Er det ikke muligt, skal måske overvejes at sætte billetprisen lidt op.
Lyder som almindelig dansk misundelse.Så køb dog en! Hvorfor skal din nabo betale for, at du kan køre på elcykel?
Med de priser, som der er på el-cykler, så mener jeg at det er sandsynligt de er selvfinansierende. Udlejes en el-cykel bare nogle få gange om dagen, så kommer pengene ind.
I modsætning til mange offentlige licitationer, der er ren katastrofe og udgift for staten, og hvor de køber materiel der hverken kan køre, eller opgraderes til at køre, så er el-cyklerne et særdeles godt køb: Overskud fra el-cyklerne, går faktisk tilbage til kommunerne. Og med held, vil det måske betale sig, at kommunen køber el-cykler. En el-cykel koster ca. 1500 kroner per år, med en levetid på 15 år, eller 5 kroner per dag. Det er sandsynligt, at beløbet kan komme ind.
Jeg syntes at den valgte pris både er rimeligt, og sandsynligt måske kan gå rundt. Måske kan samtlige 100 mio kroner ikke komme ind igen. Men ser vi på, hvor meget tilskud der gives f.eks. til offentlig trafik, taxa kørsel, og meget andet, så er det billigt. I Danmark, har vi det med at søge at skjule tilskuddene, f.eks. så kalder vi det ikke tilskud, men afgiftsfratagelser. Alle andre, dem der har privat bil, de skal naturligvis betale afgifter. Så reelt, så er det tilskud, når der ikke skal betales afgift. Og det mest rigtige var, at fjerne alle tilskud i form af momsfritagelser, og så give tilskud som det er, og skrive på købsbilletten hvor meget det offentlige har betalt for taxabilletten eller busbilletten. Så vil blive tydeligt, på vores taxa billetter, på DSB biletter, og busbilletter, hvor meget det offentlige faktisk betaler når vi tager bus og toget.
El-cyklerne koster i indkøb per år ca. 1500 kroner, eller ca. 5 kroner per dag. Det er et beløb, som er sandsynligt kommer ind, på enten abonnementet, eller udlejning af cyklerne. Hvis der købes 5 gange så mange el-cykler, og er der per cykel en indtægt på 10 kroner per dag,
Offentligt trafik er dyrere. Taxaer får tilskud, i form af afgiftsfritagelser.
@Jens Madsen: Har du heller ikke personlig indsigt i kvaliteten på HN's elcykler?
De består af generiske elcykelkomponenter, til dels også mærkevarer som Bafang motornav, som fremstilles i millionvis i Kina, foruden gearnav med mærkenavne som Shimano og SRAM, der også laves i Kina.
Sandsynligheden for at de, alt i alt, ikke er mindre velfungerende end småserieproducerede elcykler er stor.
Latterligt</p>
<p>Totalt latterligt beløb</p>
<p>en bidetang og alle ledninger til forhjuler er klippet over</p>
<p>så ringe er sikkerheden , i at holden dette kørende</p>
<p>ingen af disse cykler er vandalsikret , hele systeme tigger om vandalisme , glas, ledning, batteri, opladere, computere</p>
<p>Kun en tåbe frygter ikke folket !
Ja, der skal ikke meget til. En knytnæve igennem ruden på din bil - og den er smadret. Totalt latterligt! Og sådan kunne vi fortsætte.
Men jeg anser det, som en god idé, at sætte overvågningskameraer op ved stativerne.
Alene et aflåst cykelskur (DSB) koster i Danmark 200 kroner om året. At tro, at du kan få en el-cykel, inklusiv GPS og oplade stander til 143 kroner i Danmark er helt ude af proportioner med danske priser.Omregnet til 12 måneders sæson er priserne i Göterborg 143 kr og Stockholm 367 kr. Hvordan har København båret sig ad med at få et system så meget dyrere?
Hvis Danmark var et land uden cykeltyverier og du kunne nøjes med en billig Harald Nyborg cykel, så kunne der måske anbringes nogle i DSB's cykelskure, som inkluderede et Falck abonnement, og kunne lejes for 300 kr. om året. I Danmark, vil det blive for dyrt. Lægges cykeltyverier og hærværk på, så vil prisen øges til det dobbelte.
Har du egen cykel, skal have et Falck abonnement til den, og skal betale 200 kr. om året for parkering, så koster selv en normal cykel ca. 600 kroner om året. Tages tyverier med, og at cyklen skal være offentligt parkeret, så kommer du op i nærheden af 1000-1500 kroner om året, for at have cykel.
Vi har i Danmark valgt en model, der gør at almindelige bycykler er forholdsvis uinteressante. Det er gratis, at tage din normale cykel med DSB's s-toge, og det gør stort set bycykler uinteressante. Vi har derfor behov for noget særligt, hvis bycyklen skal have interesse. En fransk model duer ikke. Det, som skal trække kunderne til, er at den er elektrisk, at den har GPS, at den har indbygget turguide, og at du kan få sightseeing tur i København på den.
Er det en almindelig cykel du ønsker - så er bedste løsning, at købe en billig cykel, og tage den gratis med i toget. Du kan opbevare den hjemme i stuen, bag lås og slå, så du sikrer dig den ikke stjæles. Det er nødvendigt her i Danmark.
Totalt latterligt beløb
en bidetang og alle ledninger til forhjuler er klippet over
så ringe er sikkerheden , i at holden dette kørende
ingen af disse cykler er vandalsikret , hele systeme tigger om vandalisme , glas, ledning, batteri, opladere, computere
Kun en tåbe frygter ikke folket !
Så køb dog en! Hvorfor skal din nabo betale for, at du kan køre på elcykel?Vi kunne godt bruge dem i Jylland, hvor de fleste busser er nedlagte, eller kun kører en gang i døgnet.
Pointe med GPS er naturligvis god. Jeg tror egentligt at jeg bare tænkte på tablet'en inkl. software osv.
MEN, såvidt jeg husker kan man mange steder i landet leje cykler til en rimelig pris, og de har ikke GPS, selvom det måske var en smart ide !?
Cykler til pendlere er da en ny og innovativ idé og held og lykke med den. Jeg føler mig ikke selv tiltrykket af tanken, fordi jeg med dette system, er tvunget til at finde en cykelparkering i den anden ende, og så skal jeg jo alligevel gå derfra til arbejde - det forsvinder noget af pointen og den sparede tid i buskøen.
Igen, jeg er måske bare for mavesur, så ikke mere herfra. Jeg vil spændt følge udviklingen/virkeligheden.
Det giver en årlig pris på minimum 600 kr. uden el og 780 kr. med el.
Jeg synes 600 kr lyder som en høj pris for bycykel. Til sammenligning her en række andre priser:
Göteborg - Styr & ställ, per år (9 måneders sæson): 125 SEK = 107 kr
Stockholm - City bikes, per år (7 måneders sæson): 250 SEK = 214 kr
Luxembourg - Veloh', per år: 15 EUR = 112 kr
Paris - Velib' Classique, per år: 29 EUR = 216 kr
Omregnet til 12 måneders sæson er priserne i Göterborg 143 kr og Stockholm 367 kr. Hvordan har København båret sig ad med at få et system så meget dyrere?
Det ville være interessant hvis journalist Maria Behrendt kontaktede feks. Styr & Ställ i Göteborg for at spørge om erfaringer og økonomi med deres system.
Det tekniske udstyr der skal til for at administrer et sådan system virker utroligt dyrt. Vil det ikke være billigere at købe standard cykler unde lås og regne med et antal procenter svind.
Hold nu op - 70 kroner per måned, og den første halve time er gratis! Tænk om movia diskede op med et sådant tilbud på busserne i København! Og med tur guide!</p>
<ul><li>ja, der bør nok indføres en periode med intro-rabat, hvis ordningen skal slippe nogenlunde fra start!
Det lyder umiddelbart som et kompliceret og usmidigt system
- ja, der bør nok indføres en periode med intro-rabat, hvis ordningen skal slippe nogenlunde fra start!
70 kroner om måneden er ikke dyrt betalt. Du kan jo undlade at købe abonnement.Det lyder umiddelbart som et kompliceret og usmidigt system. Og kan en cykel-abonnent gøre erstatningskrav gældende, hvis hans - dyrt betalte abonnement ikke giver ham en cykel til rådighed - når han har brug for det? Eller skal han blot, som i dag lede efter anden form for transport?
Har du set hvordan systemet fungerer? https://alturl.com/oroy6
F.eks. kan du reservere el-cyklen fra din PC eller smartphone, så den er i stativet på stationen, når du har behov for den.
Det lyder umiddelbart som et kompliceret og usmidigt system. Og kan en cykel-abonnent gøre erstatningskrav gældende, hvis hans - dyrt betalte abonnement ikke giver ham en cykel til rådighed - når han har brug for det? Eller skal han blot, som idag lede efter anden form for transport?
GPS'en er en nødvendighed, for at holde styr på cyklen. Du kan ikke bare bruge din egen smartphone, for så er du ikke sikker på cyklens position. GPS'en er en del af tyverisikringen. De færreste stjæler en cykel, når de ved der er GPS. Naturligvis, vil det ske - men der vil være mange flere tyverier og mere hærværk uden GPS. Og langt færre, der får gavn af cyklen. Jeg tror de fleste el-cykel ejere, har placeret en skjult GPS på deres el-cykel, for at holde styr på positionen. Ellers, så risikerer de, at den er flyttet, og ikke er der, når den skal bruges.GPS'en er sikkert en fin ide, men sådan én har jeg altså allerede i mobilen. En app til min mobil med alle turistinformationer på et kort ville være yderst relevant i stedet.</p>
<p>Jaja det er måske bare mig der er en sur gammel sok...
Der er desuden ikke meget at spare på, at undlade GPS. Tværtimod. Den er en integreret del, af hele idéen, f.eks. at du kan finde efterladte cykler. Skal noget spares bort, så vil jeg foreslå RFID aftasteren til rejsekortet. Ikke fordi, at den koster meget - men der er jo alligevel indbygget mobiltelefon i systemet, så der kan købes billet via ens mobil. Undersøges hvor meget der kan spares på at undvære RFID aftasteren, er det måske et par hundrede kroner. Samme vil spares ved, at fjerne et GPS modul. Plus, det vil koste ekstra, at ændre softwaren. I alt vil der sandsynligvis skulle betales for, at fjerne det. Samtidigt, så er jeg sikker på, at en fjernelse af disse features vil medføre, at hele idéen går i vasken.
En pris til 20.000 kroner er særdeles rimeligt. Du finder ikke mange gode el-cykler til den pris. Skal du købe en el-cykel, der ikke går i stykker for småting, så bliver den normalt dyrere.
At el-cyklerne koster 80.000 kroner per styk i første omgang, kan vel tilskrives at der ikke er bestilt nok af dem. Køb nogle flere - så falder prisen. Med en mer investering på ca. 20 mio kroner, så kan købes ca. 1000 flere cykler, og antallet fordobles.
Flere el-cykler, giver flere flere penge ind, og de vil måske være helt uden merudgift. Antages, at el-cyklerne holder i 15 år, så er prisen ca. 1500 kroner om året, eller 5 kroner per dag. Er der flere, så vil flere købe abonnement, og bruge el-cyklerne. Hvilket betyder, at det måske kan give overskud, at have en el-cykel til at stå.
Bruges en el-cykel bare en gang per dag, så er stor sandsynlighed for, at pengene kommer ind.
Håber at el-cyklerne bliver en succeses, og at de også vil brede sig, til andre kommuner end Frederiksberg. Vi kunne godt bruge dem i Jylland, hvor de fleste busser er nedlagte, eller kun kører en gang i døgnet.
...men er det byens/det offentliges opgave at drive forretning? Leje af cykler er da en sjov ide, og det er vel OK at KbH puster liv i et forsøg, men det virker som et kostbart forsøg. Hvad nu hvis de 80-100 mio.kr. blev brugt på smarte cykelstativer med indbyggede cykellåse/vejrbeskyttelse, der stod smart placeret ift. cykelstier og s-tog/metrostationer/museer? Så ville det være op til os alle, om vi vil stille egen cykel der eller om en initiativrig person ville stille udlejningscykler.
GPS'en er sikkert en fin ide, men sådan én har jeg altså allerede i mobilen. En app til min mobil med alle turistinformationer på et kort ville være yderst relevant i stedet.
Jaja det er måske bare mig der er en sur gammel sok...