Overraskende vinder af årets RoboCup finale

Robotten Aalbot hentede suverænt sejren hjem, da den årlige robotkonkurrence RoboCup skulle afgøres. Aalbot tog 18 point ud af 19 mulige, mens konkurrenten Sigma Contra Ventum fik tolv point og en flot anden plads. Tredje pladsen gik til Troublemaker, der ligeledes scorede 12 point.

RoboCup er en årlig tilbagevendende konkurrence, hvor hjemmebyggede robotter dyster om at komme hurtigst gennem en forhindringsbane.

Konkurrencen blev afholdt ved hovedindgangen på DTU, hvor omkring 200 mennesker var stimlet sammen om den lille bane, og klappede begejstret af hver enkelt robots indsats. Efter mandagens kvalifikationsrunde, var det ellers de to foregående års mester, Crazy Ivan, der var storfavorit til at tage sejren for tredje år i træk.

I kvalifikationsrunden scorede Crazy Ivan 17 point, og var der en klar vinder. Men i dagens afgørende runder kørte Crazy Ivan to meget skuffende gennemløb, og ærgrelsen lyste ud af robottens to konstruktører. Efter konkurrencen kørte Crazy Ivan-holdet da også en ekstra runde på banen for at overbevise sig selv om deres robots formåen.

Før finalen var holdet bag Crazy Ivan dog enige om, at det var Aalbot, sammen med Madam Skrald II, de betragtede som deres værste konkurrenter. Denne betragtning viste sig så, desværre for Crazy Ivan, at være rigtig.

I dag skulle de 16 robotter prøve kræfter med en udfordrende bane i to gennemløb, hvoraf kun det bedste talte. Banen bestod af et 38 mm bredt stykke tape, som havde mellem 8- og 15 sving, alt efter om holdene valgte den svære eller lette vej. Robotterne skal navigere uden hjælp fra deres skabere, så holdene skal inden løbet vælge, om deres robot skal køre et let eller et svært gennemløb.

Det gælder om at score så mange point som muligt, og det kan gøres på tre måder. Rundt om på banen er der stillet porte op, og det giver et point for hver port holdene passerer. Derudover giver det to point, hvis man kommer i mål, og man får to point, hvis man gennemfører banen på under to minutter, og et enkelt hvis man gennemfører på under tre minutter.

De to gennemløb klarede Aalbot på henholdsvis 1:24 minut og 1:26 minut og den nordjyske robot nåede helt i mål efter begge runder.