

Verdenssundhedsorganisationen (WHO) har udgivet en række nye retningslinjer for brugen og indtagelsen af såkaldte ikke-sukker-sødestoffer. Her er meldingen klar: Drop al brug af kunstige og naturlige sødestoffer.
- emailE-mail
- linkKopier link

Fortsæt din læsning
- Sortér efter chevron_right
- Trådet debat
Men er tallene sammenholdt med om personerne f.eks. var inaktive eller overvægtige? Hvis overvægt medfører brug af light-produkter, og overvægt medfører øget forekomst af diabetes og blodpropper. Så er det måske overvægt og ikke light der er hovedårsagen? Jeg synes disse påstande mangler dybde i deres argumentation og ræsonnement.
Ved ikke hvor overraskende det er, her er en artikel fra 2009
https://www.berglundcenter.com/diabetes-artifsweet-link
Det følger også den normale trend med at kunstige ting bør indtages med stor varsomhed, vi nævner i flæng bly i benzinen, DDT, rygning, morfinlignende smertemidler, trans fat, etc.
Her en en video om hvordan sukker påvirker kroppenhttps://www.youtube.com/watch?v=dBnniua6-oM
Og her hvordan du godt kan spise sukker, bare du får pakket det ind i noget fiber.https://www.youtube.com/watch?v=DnEJrgc1BCk
Det følger også den normale trend med at kunstige ting bør indtages med stor varsomhed, vi nævner i flæng bly i benzinen, DDT, rygning, morfinlignende smertemidler, trans fat, etc.
Øh. altså Benzin er vel teknisk set mere kunstigt end bly. Rygning er tørrede blade fra en plante. Ren "naturlig" morfin fra opiumsplanten er vel heller ikke anbefalet at indtage for meget og for ofte.
Rød fluesvamp er også naturlig. Kan ikke anbefales at indtage. Nok også derfor WHO fraråder al brug af alternative sødestoffer incl. fx Stevia.
Om det er godt eller skidt skal jeg ikke kunne sige, men at noget er naturligt, gør det ikke nødvendigvis bedre eller sundere.