Otte universiteter skal udvikle selvkørende biler for General Motors
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Otte universiteter skal udvikle selvkørende biler for General Motors

Illustration: General Motors

Bilproducenterne kæmper i øjeblikket en hård kamp om at komme først med en bil, der kan navigere på egen hånd.

Blandt dem er General Motors, der nu tager nye metoder i brug for hurtigst muligt at have en selvkørende bil klar.

Den amerikanske bilproducent har udskrevet en konkurrence, hvor otte amerikanske universiteter skal kæmpe om at gøre en bil selvkørende på niveau 4 på bare tre år. Det skriver CNET.

Biler, der er selvkørende på niveau 4 kan køre helt autonomt i de fleste situationer og kræver kun menneskelig indgriben i nogle få, uventede situationer.

De biler, der i dag går under betegnelsen selvkørende, er typisk nået til niveau 3. Bilerne i konkurrencen skal nå niveau 4 på bare tre år. Illustration: MI Grafik

Læs også: Analyse: Derfor bliver selvkørende biler fremtidens slagmark for it-giganterne

Det mål skal de otte universiteter nå i tre etaper af hver et års varighed.

I første etape skal universiteterne sætte sig ind i software til bilernes sensorteknologi og udvikle et koncept.

Andet år skal universiteterne blandt andet arbejde med vognbaneskift og detektion af objekter.

Endelig skal det tredje år bruges på at tilpasse universiteternes teknologi til en bane, som General Motors har valgt til formålet.

Læs også: Selvkørende biler kan afværge hvert tredje trafikdrab

Målet er at udnytte universiteternes viden til at udvikle biler, der kan navigere i et bymiljø – en udfordring, som er blandt de mest udfordrende for producenterne af førerløs teknologi.

Sideløbende med konkurrencen på de otte universiteter vil General Motors også selv arbejde videre med selvkørende teknologi. Både hos GM og på universiteterne skal en elektrisk Chevrolet Bolt bruges til forsøgene.

De otte amerikanske universiteter, der indgår i konkurrencen er: Kettering University, Virginia Tech, Michigan State University, University of Waterloo, Michigan Tech, University of Toronto, North Carolina A&T University and Texas A&M University.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Så kan de flytte noget af betalingen over på skatteborgerne forklædt som om de vil hjælpe skolerne. Det er rigtig kapitalisme det der. Bravo.

  • 0
  • 0

Ja det er da en skam at en mindre gruppe studerende får lov at arbejde med et konkret projekt fremfor en tænkt skoleopgave! I min optik er det et win-win for både studerende og virksomhed.

I øvrigt tror jeg ikke at de amerikanske skatteborgere rammes så hårdt. Er mange af universiteterne ikke "selvfinansieret" gennem brugerbetalinger og donationer i USA? Mon ikke GM kan smide en skilling den vej også.

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten