Oticon løb med Ingeniørens produktpris
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Oticon løb med Ingeniørens produktpris

Illustration: LARS BERTELSEN

Små 100 mennesker sad samlet på amfi-lignende træbænke i midten af Oticons nye domicil i Smørum, da Ingeniøren i dag overrakte statuetten som tegn på, at høreapparatproducenten har vundet årets produktpris, Danish Product Award 2007.

Oticon har vundet prisen for deres lille høreapparat Epoq, som via egenudviklet trådløs teknologi kan kommunikere to og to, og på den måde gøre livet nemmere for en person med nedsat hørelse.

»Oticon har med dygtig brug af blandt andet trådløs kommunikation skabt et revolutionerende apparat, som gør dem førende i branchen,« sagde Ingeniørens Rolf Ask Clausen på vegne af dommerkomitéen.

Det var præcis det mål, Oticon satte sig for at nå, da de for seks-syv år siden gik i gang med at udvikle Epoq.

»Og i dag kan vi med stolthed og sige, at det er lykkedes,« sagde udviklingsdirektør Jes Olsen, der mener at succesen skyldes, at Oticon har arbejdet på tværs af faggrænser og landegrænser i virksomheden.

Bag Epoqs udvikling står et hold på 100 mennesker, men en af projektlederne mener, at det kun er ganske få af de i alt 600 medarbejdere, der ikke på et eller andet tidspunkt i processen har været inde over produktet.

Som at høre det selv

Med høreapparaterne kan den hørehæmmede bedre bestemme retningen af lyden, hvilket betyder meget i sociale sammenhænge og i trafikken for eksempel.

Retningsbestemmelsen er en af de mest revolutionerende løsninger ved Epoq, som også sørger for bedre talegenkendelse og bedre lydkvalitet.

Desuden kan høreapparaterne kobles til en såkaldt »streamer«, som giver brugeren mulighed for at bruge apparaterne som headset til mobiltelefonen eller mp3-afspilleren.

I dommerudtalelsen står der, at »det højeste mål i høreapparatbranchen er at hjælpe brugerne til naturlig hørelse«, og Epoq hjælper netop brugerne et skridt nærmere. Testpersoner har sagt, at det lyder som de husker naturlig hørelse.

En bruger har endda sagt til udviklingsdirektør Jes Olsen: »It's the hearing aid that can make a grown man cry!«

»Så det har en større effekt, end vi i vores hverdag herinde kan forestille os,« siger udviklingsdirektøren.

»Jeg er stolt over, at det er Ingeniøren, der har givet os en pris, fordi det er at blive bedømt af sine egne, og det er det hårdeste,« siger Jes Olsen, der tror, at det vil motivere Oticon til at udvikle endnu bedre høreapparater.

Emner : Lyd
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten