Oslo vil fjerne overløbsvand med skatepark
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Oslo vil fjerne overløbsvand med skatepark

PLUS.

Løsningen af oversvømmelser i den norske hovedstad er inspireret af en dansk skatebowl

Næsten hver gang det styrtregner i Oslo centrum, følges nyheden af billeder af busser og biler, som står i krydset Maridalsveien/Telthusbakken i udkanten af Oslo Centrum. Når drænet på det laveste punkt i Maridalsveien lukkes efter ekstremregn, stiger vandet hurtigt på grund af tilstrømning af regnvand.

Læs videre med et PLUS-abonnement

Få adgang til al PLUS-indhold og Ingeniørens e-avis med et PLUS-abonnement.

Som IDA-medlem har du gratis adgang til PLUS-indhold. Læs her hvordan.

Når det har været værst, har det været op mod en meter dybt, hvilket har ført til et totalt stop på den trafikerede vej, og hverken busser, biler eller fodgængere har kunnet komme frem. Gentagne oversvømmelser Drænet i Maridalsveien er opgraderet til at kunne klare større mængder regnvand, men alligevel kan der ske overløb, når der kommer store nedbørsmængder. Så sent som forrige lørdag...