Ørsted-satellitten har 3 års jubilæum
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Ørsted-satellitten har 3 års jubilæum

I dag lørdag den 23. februar har Ørsted-satellitten tre års jubilæum for sin tid i rummet. Det er mere end to år længere end forventet, og satellitten lever fortsat i bedste velgående. I øjeblikket er satellitten ved at fuldføre omløb nummer 15.796, hvor den måler stadig Jordens magnetfelt.

Problemerne findes imidlertid på jorden. Det danske småsatellitprogram er løbet tør for penge. Bevillingerne, der udløb sidste år, er ikke blevet fornyet i den nye Finanslov. Det er dog lykkedes Dansk Rumforskningsinstitut at jonglere lidt med pengene, så Ørsted-projektet bliver holdt i live et årstid endnu.

De manglende bevillinger bekymrer forskerne, der længe har udsendt faresignaler. Nu er budskabet også nået frem til det anerkendte tidsskrift Nature, der har anvendt sætningen »Something is rotten in the state of Denmark« om regeringens manglende bevillinger til forskningen. Opsendelsen af den næste danske satellit Rømer er også i fare.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten