Orkan smadrede glasbro: Turist blev fanget 100 meter over jorden

Illustration: Xinhua / Weibo

Et drama udspillede i fredags, da en pludselig vind ramte en glasbro ved Piyan-bjerget nær provinsen Jilin i det nordøstlige Kina.

Vinden fik glasset i broen til at splintres, og en turist blev fanget på de metalbjælker, som glasset plejede at ligge på. Det skriver Interesting Engineering på baggrund af en rapport fra det statslige nyhedsbureau Xinhua.

Efter en halv time, hvor manden klamrede sig til gangbroens gelænder, blev han halet i sikkerhed, hvorefter han blev kørt til kontrol på et hospital. Efterfølgende blev et billede af manden delt på det sociale medie Weibo.

Læs også: Galleri: Kina indvier bro med verdens højeste pylon

Vindstyrken var rekordhøj for regionen og målte mellem 117 og 148 kilometer i timen, hvilket svarer til vind af orkanstyrke.

Glasbroer stiger i popularitet

Gangbroer med glasgulv bliver stadigt mere populære turistattraktioner i Kina, hvor den mest populære ligger i Zhangjiajie nationalpark i Hunan-provinsen, som strækker sig over en 430 meter lang kløft og hænger 300 meter oppe i luften.

Nogle af broerne har sågar visuelle effekter, der foregiver, at glasset slår sprækker, når man træder på det.

Læs også: Ingeniørens columbusæg: Sheltere og broer baseret på origami

Det anslås, at der findes omkring 2.300 glasbroer i Kina, der er opført for at tiltrække turister, og det er ikke første gang, det sker, at glasset splintes. I 2018 blev samtlige 32 glasbroer i Hebei-provinsen lukket som led i en sikkerhedskontrol.

I 2016 faldt en turist fra en glasbro i Zhangjiajie, og i 2019 døde en turist, og seks andre blev såret, da de faldt fra en glasrutsjebane i Guangxi-provinsen.

Ifølge statslige medier arbejder lokale myndigheder i øjeblikket på et sæt af retningslinjer, der skal sikre broernes konstruktion og fremsætte tekniske standarder og anbefalinger for gangbroer i områder, der er i fare for jordskælv.

Området, hvor den ødelagte bro findes, er midlertidigt lukket, mens hændelsen efterforskes, og broen repareres.