Organisationer til Holger K.: Flyt afgiften over på brændeovnen
more_vert
close
close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Organisationer til Holger K.: Flyt afgiften over på brændeovnen

To organisationer iler nu skatteminister Holger K. Nielsen til hjælp med enkle forslag til, hvordan man kan opkræve forsyningssikkerheds-afgiften på brænde og andre typer biomasse: Man lægger en afgift på selve brændeovnen eller skorstenen i stedet.

På et samråd torsdag udtalte skatteministeren, at en afgift på sankebrænde 'i givet fald vil give Skatteministeriet grå hår i hovedet at skulle administrere'. Blandt andet derfor er regering og energiforligspartierne blevet enige om at droppe afgift på sankebrænde, hvis EU ellers vil give dem lov. Det oplyste de på samrådet i går.

Læs også: Politikere vil droppe afgift på sankebrænde

Interesseorganisationen Det Økologiske Råd foreslår derfor, at man løser problemet ved at lægge afgiften på fyringsenheden - brændeovne og kedler - fordi brændeovne allerede er registreret via skorstensattesten.

»Brændefyring bør helt sikkert belægges med afgift. Men vi kan få en langt mere præcis miljøeffekt og en lettere administration ved at lægge afgiften på brændeovnen«, siger Christian Ege, sekretariatsleder, Det Økologiske Råd, i en pressemeddelelse.

Organisationen Dansk Fjernvarme mener, at man skal lægge afgiften på selve skorstenen, som i forvejen er underlagt et lovpligtigt eftersyn af en skorstensfejer.

»Det vil betyder, at alle - også de 750.000 brugere af brændeovne - kommer til at betale for den grønne omstilling via forsyningssikkerhedsafgiften på varme,« siger Dansk Fjernvarmes pressechef Torben Ølegaard Sørensen og tilføjer, at det jo netop er ideen med forsyningssikkerhedsafgiften.

Det Økologiske Råd foreslår samtidig, at man kan gøre afgiften større for de ældste og mest forurenende brændeovne og lavere for de moderne svanemærkede. Og at brændeovne på landet skal betale mindre end brændeovne i byer, hvor langt de fleste har mulighed for at have fjernvarme.

Konkret foreslår rådet, at det skal være helt afgiftsfrit at have en svanemærket ovn på landet.

Holger K er sgu' da for klog til at rage uklar med 1 million+ vælgere.

Desuden er er ved at være pisse træt af ordet forsyningssikkerhedsafgift. Kommer der med sikkerhed nogen og forsyner min brændeovn med træ, når den render tør, eller er det bare en afgift der med sikkerhed forsyner penge til det sorte hul i det offentlige?

Jeg undskylder for udbruddet, men jeg har efterhånden fået nok af inkompetente politikeres skatte- og afgiftshelved. Hvis så bare de forvaltede pengene fornuftigt.......

  • 0
  • 1

Jeg har ikke mindre end 2 skorstene på mit hus og en brændeovn som jeg ikke bruger. Kommer myndighederne eller skorstensfejeren så og mærker efter om min skorsten er varm eller er der nogen der ligger p¨lur for at se om der kommer røg op af mine skorstene?

  • 2
  • 0

Jeg kommer lige i tanke om min rygeovn, jeg bruger til at ryge fisk og skinker.
Må nok vænne os til rå kød og rå fisk med rå grønt under åben himmel.

Så klapper Økologisk Råd nok deres små hænder.. i Sauna med Dansk Fjernvarme.
(Ironi kan forkomme)

  • 1
  • 0