Opspar bonuspoint på højhastighedstoget

Det flyvende Star Alliance har fået en konkurrent i jordhøjde - de europæiske højhastighedstog har nemlig slået sig sammen i det nye Railteam.

Medlemmerne tæller Deutsche Bahn, SNCF, SNCB, NS Hispeed, ÖBB, SBB, Eurostar UK, Thalys, Lyria og Alleo.

Deres mål er at tilbyde rejsende hurtige og nemmere togrejser over grænserne i Vesteuropa, især ved at sikre hurtige og lette togskift.

De giver desuden den garanti, at passagerer kommer med det næste tog, hvis de ikke når en forbindelse på grund af togforsinkelser.

Derudover vil de sørge for informationstavler på flere sprog på stationerne og gøre det nemmere at bestille billetter ved at forbinde de mange forskellige bookingsystemer i starten af 2009.

Tre gange så stort i 2020

Ligesom flyselskaberne vil Railteam også indføre et bonussystem, så man kan optjene point, når man rejser med deres tog.

Det nye Railteam forudser, at netværket af højhastighedstog vil være tre gange så stort i 2020 og at det nye samarbejde skal hjælpe denne udvikling samt nye teknologier på vej.

Samtidig vil teamet arbejde på at gøre opmærksom på togene, da mange internationale rejsende ikke ser tog som et alternativ til fly eller bil.

Ved at få flere til at tage toget vil man også opnå et lavere CO2-udslip, understreger Railteam, der forventer 25 millioner internationale rejsende i 2010.

Dokumentation

Railteam

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Hmmmm... Ser at Hamborg er norligste punkt i netværket. Hvorledes det mon bliver at parkere ved Hamburg Hauptbahnhoff? Skal dette virke skal de have styr på logistikken.

  • 0
  • 0

En ferie for få år siden skulle vi til italien. Vi undersøgte både tog og fly. Det viste sig at det var noget dyere at rejse med tog, ud over at det tog væsentlig længere tid.

Det ser så glædeligt ud til at de er ved at gøre noget ved rejsetiden, hvilket er glædeligt. Men tror også at de er nød til at gøre noget ved prisen, hvis de vil konkurrere med flytrafikken.

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten