Opsamling på brugernes kommentarer til debatsystem

Nedenstående indlæg er postet i tråden om ing.dk nye debatsystem

Tak for de mange gode, konstruktive kommentarer og forslag til, hvordan Ingeniørens nye debatsystem bør fungere. Det har givet os anledning at revidere vores forslag på nogle punkter, mens jeg på andre alligevel vil fastholde vores oprindelige valg:

Login før skrivning: Når vi først beder om login, når indlægget skal sendes, skyldes det et ønske om at stimulere flest muligt til at debattere. Et login-krav inden skrivning vil mindske lysten til at debattere. Til gengæld vil systemet sikre, at indlægget ikke går tabt, således at teksten kan reddes over i et tekstdokument til senere afsendelse.

Virke i flere browsere: Ønsket om at debatsystemet skal virke i alle browsere, vil jeg ikke love at opfylde. Men vi arbejder i størst mulig respekt for W3C's standarder. Systemet bliver udviklet ved hjælp af Firefox og vil blive tilpasset IE. Dog er der fortsat andre dele af Ing.dk's. eksterne systemer, der ikke overholder W3C. Dem arbejder vi på at eliminere.

Diverse udtræk: Debatsystemet designes til at kunne lave udtræk med så få begrænsninger som muligt, således at vi for eksempel kan lave seneste XX indlæg, både totalt og pr. kategori. Hvilke udtræk vi vil lave i første omgang fremgår dels af den første liste, men den endelige opsætning lægges fast i designfasen.

Vedhæfte filer: Vi vil lave fornuftige begrænsninger, således at brugerne kan vise f.eks. billeder, eller vedhæfte f.eks. tekstdokumenter og regneark. Det kan gøres uden, at vi lægger serverne ned. Da det kræver login, at poste indlæg og dermed vedhæfte filer, har vi en rimelig grad af sandsynlig for at ing.dk ikke bliver udvekslingssite for ulovligt materiale.

Redigering af eget indlæg: Trods mange argumenter fastholder vi, at en debattør ikke kan redigere et postet indlæg. Men i modsætning til i dag, indføres en preview-funktion, hvor man får en ekstra chance for at se sit indlæg igennem. Argumentet er, at når først indlægget er postet, har andre debattører potentielt forholdt sig til indlægget. Derfor kan en rettelse risikere at gøre de efterfølgende debatindlæg meningsløse. Overvejelser om, at man skulle kunne rette indtil, der er svaret på indlægget, er heller ikke til at styre. Hvis en anden har læst indlægget og nu er ved at svare - og mens han svarer er indlægget ændret. Men hvis et indlæg rummer indlysende misforståelser eller meningsforstyrrende fejl, er der selvfølgelig mulighed for at skrive til debat-kategoriens moderator.

Rating af indlæg: Denne feature faldt ikke i god jord i denne tråd. Argumentet for at have den er, at det på rigtig mange sites understøtter community'et. Det er en nem mulighed for at give sit besyv med. Næste gang skriver brugeren måske et indlæg. Men vi dropper den i første omgang. Featuren vil formentlig ligge i systemet, således at den kan anvendes på udvalgte dele af sitet, hvis vi skønner det formålstjenligt.

Visning af tråde: Den bliver kronologisk. Belært af tidligere erfaringer bliver visningen kronologisk med en klart synlig citatmulighed fra andre indlæg.

Online status: Som et led i Profilen kan den enkelte debattør vælge om onlinestatus skal vises. Men ligesom rating er det en feature, som på mange debat-sites - også i den seriøse afdeling - understøtter communitiet.

Artikel-debatter: Et af de vigtigste mål med det nye debatsystem er netop at kunne synliggøre de artikelreterede debatter, således at en debat holdes i live, så længe brugerne ønsker det. I dag forsvinder debatmuligheden reelt sammen med artiklen. Ofte forsvinder en artikel fra forsiden på 1 - 2 døgn. I den nye debat vil artikler med debat leve videre i det relevante forum. Herved håber vi selvfølgelig også, at flere kunne få lyst til at læse artiklen.

RSS: Debatten vil understøtte RSS

Flere eksemplarer af samme indlæg: Problemet er en fejl i det nuværende debatsystem, formentlig pga. af for lange svartider.

IP-numre: De logges kun af hensyn til at kunne spore evt. debatører, der misbrugersystemet. IP-numre vil ikke blive vist for brugerne

Søgefunktion: Vi har længe haft en bedre søgeformular højt på ønskelisten, men en systembegrænsning i publiceringssystemet har forhindret at os i at tage den i brug. I det nye debatsystem bliver søgning vægtet højt - og under alle omstændigheder klart bedre end i dag.

Vi arbejder videre med programudviklingen. Designet er også godt i gang, og vi vil senere bede om kommentarer til denne vigtige del.

Endnu en gang tak for de mange gode kommentarer.

Venlig hilsen

Henrik Lilholt
Redaktionschef - ing.dk

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten