Opladende drone skal komme elbiler til undsætning

Amazon har patenteret en strømleverende drone, som skal komme fremtidige billister på farten til undsætning.

Ideen er, at en elektrisk bil, som har brug for opladning, kan sende en anmodning til en server, som derefter sender en drone til bilen. Dronen vil så hægte sig fast på en monteret dockingstation og derefter lade bilen.

Kom gerne med bud på, hvilket formål træet tjener på patentet. Illustration: US Patent and Trademark Office

Men ud over det er der ikke beskrevet meget om patentet.

Og som teknologien ser ud nu, skal du nok ikke regne med, at en drone vil komme dig til undsætning i køen på Herningmotorvejen lige foreløbig.

Med et kraftigt batteri er det muligt at lade en Tesla op på omkring 30-40 minutter, men det er nok tvivlsomt, hvorvidt en drone vil være i stand til at slæbe et sådant batteri med.

Om ikke andet så kan det være et bud på at løse enhver (el)bilejers frygt om pludselig at løbe tør for brændstof i meget ubelejlige områder.

sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Er der beskrevet at det er et batteri dronen leverer? Det lyder som en ret tung opgave hvis en drone skal flyve med flere hundrede kg batterier. Kunne det ikke være en forbrændingsmoter der kan drive dronen og virke som generator når den er koblet på elbilen? Lidt som en range extender på BMW i3

 • 0
 • 0

Kom gerne med bud på, hvilket formål træet tjener på patentet.

Kom hellere selv med et bud på hvad begrebet "undersøgende journalistik" betyder for jer.

Hvis man bruger 20 sekunder på at Google, kan man finde patentet. Bruger man yderligere 1 minut på at scrolle igennem patentet, finder man forklaringen på hvad objekt nummer 610 - træet - laver på billedet (kolonne 30, linje 51):

In FIG. 6, a tree 610 is depicted. The vehicle 102 may be configured to generate environment data 220 that indicates the presence of a tree 610. This environment data 220 may be provided to the UAV 106, and the UAV 106 may use this environment data 220 when docking with the vehicle 102. In another implementation the UAV 106 may detect the presence of the tree 610 or another object or hazard, and provide information to the vehicle 102.

Så sporten kort: Amazon har sneget scanning af geografiske data om objekter i nærmiljøet ind i deres patent.

Men fortvivl ikke - ing.dk er ikke de eneste der ikke har opdaget Google og/eller er ude af stand til at bladre igennem et PDF-dokument:

What's a tree doing in this picture? Your guess is as good as mine.

 • 0
 • 0

Det eneste et patent gør i dette tilfælde er at sikre at teknologien aldrig kommer til at vinde indpas i den fremtidige teknologi for el-biler. I stedet kommer vi til at se et hav af alternative løsninger og standarder for at omgå patentet.

 • 0
 • 0

Hvis IS kan bruge droner til at transportere bomber kan de vel også bruges til at transportere en benzindunk? Spørgsmålet er så om det er en god ide? Hidtil har man klaret sig ved at have en reservedunk med selv.

 • 0
 • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten