Opinion: Vi behøver ikke at vente til 2020
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Opinion: Vi behøver ikke at vente til 2020

Europa-Parlamentet har vedtaget, at 80 procent af alle europæiske hjem i 2020 skal have en intelligent elmåler. Herefter kan tøjet vaskes, elbilen lades, fryseren styres og meget, meget mere når strømmen er billigst.

Ved at flytte elforbruget til sådanne perioder kan vi undgå at starte gamle forurenende kraftværker op til stor gavn for miljøet, ligesom billig vindkraft etc. vil blive udnyttet maksimalt.

Kommissionens formand, José Manuel Barroso siger bl.a.: »Det er godt nyt for erhvervslivet og borgere, der har brug for konkurrencedygtige priser og sikkerhed for energiforsyningen«. Hovedformålet med lovpakken er at etablere de lovgivningsmæssige rammer, der er nødvendige for at gøre åbningen af markedet effektiv og for at skabe et fælles EU-marked for gas og elektricitet.

Mange danske forbrugere har allerede mere eller mindre intelligente elmålere og regeringen har nedsat et undersøgelsesudvalg.

Lad os nu komme videre og få de sidste med, så vi kan vise resten af Europa, hvad vi kan i Danmark. Vi behøver slet ikke vente til 2020!

Uddrag af Powerpluggen på ing.dk kortlink.dk/6hh4

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten